Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της Ελληνικής Βάσης Γιώτινγκ   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γ. Πατούλης: Θα επενδύσουμε σε δομές που στόχο έχουν τη τουριστική αναβάθμιση και αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ» και ενημερώθηκε για τις προοπτικές και την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών – γιώτινγκ δεδομένου ότι από το Λεκανοπέδιο διακινείται το 50% των Ελληνικών ναυλώσεων και σχεδόν το 1/3 των επαγγελματικών σκαφών.

Στη συνάντηση με τον κ. Πατούλη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βάσης Γιώτινκγ, Πάρις Λουτριώτης, ο κ. Γιώργος Νόρδας, Γραμματέας, η κα Μαριάννα Κυριακίδη, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, συντονιστής της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος του Συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική».

Οι εκπρόσωποι διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις επιπτώσεις που προκαλεί η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, η οποία όπως τόνισαν χρειάζεται βελτιώσεις. Επιπλέον εξέθεσαν στον κ. Πατούλη την ανάγκη και τις προτάσεις της Ελληνικής Βάσης Γιώτινκγ για την χωροθέτηση και κατασκευή νέας Μαρίνας, με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των σκαφών του κλάδου, από το Καλαμάκι μέχρι το Σούνιο.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική της «Νέας Αρχής για την Αττική» λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δυνατότητες και την δυναμική του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του θα επενδύσει σε δομές που στόχο έχουν τη τουριστική αναβάθμιση και αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τον κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς θα αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που σχετίζονται με τους ελλιμενισμούς.

Ο κ. Πατούλης συμφώνησε με την ανάγκη δρομολόγησης των απαιτούμενων διαδικασιών για την χωροθέτηση «νέας επαγγελματικής Μαρίνας» στην Αττική.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντάξει στον Στρατηγικό Σχεδιασμό των θεματικών μορφών τουρισμού της Περιφέρειας, δράσεις για την προβολή και προώθηση των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της Περιφέρειας Αττικής προς όφελος των τοπικών οικονομικών.