Συνάντηση υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Μητροπολίτη Πειραιώς  Σεραφείμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Μητροπολίτη Πειραιώς  Σεραφείμ

Γ. Πατούλης: Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία βάζοντας ως προτεραιότητα μας την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε χθες με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’  βαθμού καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και των ανθρωπιστικών δράσεων.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ παρουσίασε το ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο και αναφέρθηκε στην προσφορά της εκκλησίας στις ευπαθείς κοινωνικές  ομάδες. Παράλληλα έκανε αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη λόγω της ελλιπούς λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Από την Πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης,  αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της στενής συνεργασίας που έχει μέχρι σήμερα ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ με την Εκκλησία.  «Είμαι ευτυχής που διαπιστώνω καθημερινά ότι η συμβολή μας στην προστασία των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη γίνεται πραγματικότητα μέσα από τις κοινές δράσεις που έχουμε αναπτύξει με την Εκκλησία. Θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το θεάρεστο έργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς».

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε από κοινού η ανάγκη να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η γόνιμη συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα προκειμένου Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία να συμβάλλουν περαιτέρω, με όσα μέσα διαθέτουν, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έως ότου το κράτος αναλάβει την ευθύνη που του ανήκει.