Συνέδριο τώρα ζητάει η «Κίνηση 53+» του ΣΥΡΙΖΑ

9.3.2016

Συνέδριο μέσα στη μάχη κι όχι όταν λήξη η κρίση ζητάει η «Κίνηση 53+» στην Πανελλήνια Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ κ. Π. Ρήγα.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η  πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από την ανάδειξή του στην κυβέρνηση μέχρι σήμερα, αλλά και η πορεία ενόψει του συνεδρίου.

Όπως επισημαίνεται σε σημείωμα της «Πρωτοβουλίας Μελών 53+», όπως είναι ακριβής τίτλος της, «έγινε σαφές τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όσο και στα τελικά συμπεράσματα της σύσκεψης ότι η Πρωτοβουλία Μελών 53+ δεν συγκροτείται σε αντιδιαστολή ή αντιπαράθεση με τις δομές και τη λειτουργία του κόμματος, αλλά σε πλήρη εναρμόνιση με τις καταστατικές του αρχές».

Στις εργασίες της σύσκεψης, που πήραν μέρος πάνω από 300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από πολλές πόλεις της Ελλάδας  παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν βασικά σημεία της ταυτότητας της κίνησης , αλλά και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κόμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της δημοκρατίας στο εσωτερικό του και τον κρίσιμο ρόλο του μέλους. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η ανάγκη διεξαγωγής του συνεδρίου μέσα στη μάχη και όχι σε μια περίοδο “κανονικότητας”, που όλα θα έχουν λήξει.

Επίσης, αναλυτική ήταν η συζήτηση για την πορεία του κόμματος και του πολιτικού εγχειρήματος από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, «οι μεγάλες στιγμές, όπως και τα επίδικα που αφορούν την επιτροπεία, το μνημόνιο, την ανάγκη απεγκλωβισμού, την ενίσχυση του παράλληλου προγράμματος, που εξ αντικειμένου “ανταγωνίζεται τη συμφωνία”, την εμβάθυνση της δημοκρατίας , την σχέση κόμματος – κυβέρνησης κ.α»