Συναγερμός για ενδεχόμενο «χτύπημα» στην Ευρώπη πριν την Πρωτοχρονιά

26.12.2015

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ευρώπη μετά από πληροφορίες που έφτασαν από υπηρεσία «φιλικής χώρας» για «χτύπημα» στην περίοδο ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Η Ευρώπη βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενός νέου «χτυπήματος», μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι στα μέσα Νοεμβρίου, που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους και όλα όσα ακολούθησαν.

Η σημερινή ανακοίνωση από τις αστυνομικές αρχές της Βιέννης, προειδοποιεί πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για επίθεση  με πυροβολισμούς ή βόμβες στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά.

«Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν και η έρευνα που βασίστηκε (σε αυτούς τους ελέγχους) μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα», επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «πριν από τα Χριστούγεννα εστάλη μια προειδοποίηση από μια φιλική υπηρεσία (πληροφοριών) σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έλεγε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια επίθεση με εκρηκτικά ή με πυροβολισμούς στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους χώρους».

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα από την αστυνομία από ποια υπηρεσία και από ποια χώρα εστάλη η ανησυχητική αυτή προειδοποίηση, ενώ ζήτησε από τους Αυστριακούς να δείξουν κατανόηση για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται με ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους δρόμους, καθώς επίσης και με τον ενδελεχή έλεγχο ταυτοτήτων και αντικειμένων, ειδικά σακιδίων, μέσα στα οποία θα μπορούσαν να μεταφερθούν εκρηκτικές ύλες.