Συναγερμός στο Αννόβερο για απειλή τριπλής βομβιστικής επίθεσης

18.11.2015

Σε κατάσταση τρόμου βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης το Αννόβερο της Γερμανίας, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για τριπλή τρομοκρατική επίθεση.

Αμέσως ματαιώθηκε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας, στον οποίο επρόκειτο να παραστεί και η Ανγκελα Μέρκελ. Στο γήπεδο βρέθηκε βαλίτσα μέσα στην οποία οι αστυνομικές αρχές πίστευαν ότι υπήρχε βόμβα.

Στη συνέχεια, εκκενώθηκε και ο συναυλιακός χώρος TUI Arena (χωρητικότητας 14.000 θέσεων) που θα έπαιζε συγκρότημα («Sohne Mannheims»), ενώ αργότερα διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το CNN, και ύποπτο δέμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αννόβερου, η λειτουργία το οποίου έχει μερικώς διακοπεί. Οι αστυνομικές αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους. «Δεν ξέρετε τι είναι πιθανό να σχεδιάζει ο δράστης. Μην είστε σε ομάδες. Βρείτε ασφάλεια», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες δεν διέψευσε ο Υπ. Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους, κοντά στο γήπεδο βρέθηκε και φορτηγάκι με εκρηκτικά, το οποίο ήταν… καμουφλαρισμένο ως ασθενοφόρο και είχε εκρηκτικά. Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός, ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.