Συναρπαστικό το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μακρυγιάννη «Ένα σεντούκι όνειρα»

Έρχεται και πάλι να ταράξει τα καλοκαιρινά μας όνειρα. Να βάλει φωτιά στις μύχιες σκέψεις και τις ένοχες σιωπές χρόνων.  Ενοχές του χθες. Τις παλιές ανεκπλήρωτες αγάπες μας, τις μικρές ή μεγάλες περιπέτειες, τα ανομολόγητα λάθη  που μας σημάδεψαν στο σεργιάνι στον κόσμο και στο χώρο, όπου η μοίρα διάλεξε να περπατήσουμε.

«Ένα σεντούκι όνειρα» τιτλοφορείται το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του εκλεκτού συμπολίτη μας Ωρωπιώτη λογοτέχνη Δημήτρη Μακρυγιάννη, από τις εκδόσεις Όστρια. Το βιβλίο παρουσιάστηκε, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στον πολυχώρο Atlantis Prive στη Σκάλα Ωρωπού, ανάμεσα σε πολλούς φίλους και λάτρεις του καλού βιβλίου. Δίπλα του, όπως πάντα, η οικογένειά του, η σύζυγός του και οι δύο κόρες του που τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα και αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκείνον.

Διαβάζοντας το, μας προκαλεί και μας προτρέπει άθελά του, ενοχικά, να ανοίξουμε και εμείς το σεντούκι της ψυχής μας  και  να επαναφέρουμε αναμνήσεις, γεγονότα και έρωτες του χθες που κρύφτηκαν ή ολοκληρώθηκαν βίαια, άδικα ή ακόμα και χωρίς την θέληση μας.

Ο Δημήτρης, ο ήρωας του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Μακρυγιάννη, ξανακάνει το ταξίδι της ζωής του: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα, Πτολεμαΐδα, για να ξεθάψει ό,τι ευχάριστα πέρασε ερωτικά μα και ότι τον πόνεσε και του στέρησε το απόλυτο της ζωής. Ξαναπερπατάει στα χνάρια της χαμένης ευτυχίας και του πόνου, ανακαλύπτοντας καλά κρυμμένα ή άγνωστα μυστικά μιας πολυτάραχης ζωής.

Ο  Δημήτρης  μπορεί να είναι αυτός ο άγνωστος που κρύβει ο καθένας μέσα του, σίγουρα  με διαφορετικό τρόπο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το ίδιο βασανιστικά ανεκπλήρωτα.

Το «Ένα σεντούκι όνειρα» είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γραμμένο με γλαφυρό, παραστατικό τρόπο, πλοκή,  συναισθήματα που κατακλύζουν τις σελίδες, εκπλήξεις, απρόοπτα και αποκαλύψεις συγκλονιστικές. Μια υπέροχη ιστορία που δίνεται με τον μοναδικό τρόπο που μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας στα βιβλία του και διαβάζεται απνευστί.

Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.Ω. Γιώργος Παπαγεωργίου. Για το βιβλίο μίλησαν οι κυρίες Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μαρία Σαμπάνη,  Σοφία-Δυσσέλια Λίτσα, Δήμητρα Τσάκωνα. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Τούσιας.

Ευχόμαστε νάναι καλοτάξιδο !!!