Συνεδρίαση συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Ωρωπού (Σ.Τ.Ο.)

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου ( Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας για το 2016, με παρόντες τον Υπεύθυνο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Θ. Λέκκα, από το Κ.Ε.Τ.Θ. Αυλώνα τον Επίλαρχο Θ. Ανθούλη,  τον εκπρόσωπο του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού με έδρα το Ολυμπιακό Χωριό Β. Βασιλικό, τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων τον Επιπυραγό Ν. Κωσταντάκη, τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Ε. Μυγιάκη, εκπρόσωπο του Α.Τ. Ωρωπού,  τον Πρόεδρο της ΜΑΚΙΠ  Σ. Μαρμαρινό και τον εκπρόσωπο Α. Γραμμένο, από τον Σύνδεσμο Πάρνηθας  τον Β. Λαζάρου, από τη ΔΕΔΔΗΕ Ωρωπού τον Μ. Σαρκίρη, από τον ΟΣΕ το Δ. Φίστη, τον Υπεύθυνο Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Ν. Μπαλόκα, τον Αντιδήμαρχο Συντήρησης Πρασίνου και Καθαριότητας  Γ. Σιδέρη,  τον Δημοτικό Σύμβουλο Α. Θεοδώρου,  τους Προέδρους των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων Δ. Χορμοβίτη ( Καλάμου ), Μ. Ντάση ( Καπανδριτίου ), Ι. Φαφούτη ( Σκάλας Ωρωπού ), Δ. Αρμυριώτη ( Μαρκοπούλου ),  Λ. Ρόδη ( Ωρωπού ), Ε. Γκουζούνη  ( Μαλακάσας),  και Σ. Βασιλάκο ( Πολυδενδρίου ).

Ο απολογισμός  της συνεδρίασης αυτής ήταν θετικός κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, καθώς η οργάνωση και ο συντονισμός των αρμόδιων Υπηρεσιών σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις για τη λήψη μέτρων Πυρασφάλειας αλλά και την άμεση επέμβαση στα περιστατικά που παρουσιάστηκαν, έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Στρατού και των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας, δήλωσαν ότι οι Υπηρεσίες τους θα συνεχίσουν να είναι παρούσες και να συνδράμουν στο έργο των αρχών και ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν μέρος της εκπαίδευσης του προσωπικού και των εθελοντών που θα ενταχθούν στο νέο μητρώο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

(για δήλωση ενδιαφέροντος, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου www.oropos.gov.gr ή στο Facebook https://www.facebook.com/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A9%CE%A1%CE%A9%CE%A0%CE%9F%CE%A5-119655328116769/ )

Για τη χειμερινή περίοδο, ήδη ο Δήμος έχει κάνει τις απαραίτητες προμήθειες σε αλάτι και έχει αναθέσει σε ανάδοχο τη διάνοιξη δρόμων σε πιθανή χιονόπτωση, έχουν καθοριστεί οι θερμαινόμενοι χώροι σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών και γίνονται επαφές με την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής για τον καθαρισμό των ρεμάτων και κυρίως της κεντρικής αρτηρίας του Ασωπού Ποταμού.

Οι Δημότες μπορούν να συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότερη δράση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, ειδοποιώντας έγκαιρα τους Προέδρους των Κοινοτήτων τους, καθώς και τον Υπεύθυνο κ. Θ. Λέκκα (κιν. 6974 950 816 ) σε περίπτωση ανάγκης.

Από το Γραφείο Τύπου

 του Δήμου Ωρωπού