Συνελήφθηκαν τρεις διακινητές προσφύγων στο Αιγαίο

10.2.2016

Στη σύλληψη αλλοδαπών διακινητών σε Σάμο και Ρόδο προέβη την Τρίτη (9/2) το Λιμενικό Σώμα.

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού διακινητή προσφύγων, λοιπόν, προέβησαν τις πρωινές ώρες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή λέμβο, από την οποία είχαν αποβιβαστεί 63 πρόσφυγες επί της νήσου Ρω. Ακολούθησε   καταδίωξη με αποτέλεσμα την  ακινητοποίηση της λέμβου και τη σύλληψη του χειριστή της με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου να διενεργεί την προανάκριση και να προχωρά στην κατάχεση της λέμβου.

Οι συλλήψεις, όμως, συνεχίστηκαν. Κατά τις μεσημβρινές ώρες ήρθαν άλλες δυο και δη ενός ενός 27χρονου και ενός 15χρονου.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΙΔΕΡΑ” Σάμου, κωπήλατη σε λέμβο με τους ανωτέρω αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγόρειου του Λιμεναρχείου Σάμου που διενεργεί την προανάκριση διαπιστώθηκε επιπροσθέτως ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί ήταν οι διακινητές εικοσιτριών (23) αλλοδαπών προσφύγων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ