Συνελήφθησαν οι «βομβιστές» των ΑΤΜ στο Δήμο Ωρωπού-Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση που από τον Νοέμβριο του 2020 είχε ρημάξει τα ΑΤΜ. Πρόκειται για πέντε άτομα μεταξύ αυτών και ένας γνωστός 26χρονος τράπερ.

Εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ και 9 κλοπές αυτοκίνητων. Μεταξύ αυτών είναι και οι εκρήξεις ΑΤΜ που έγιναν στις περιοχές του Ωρωπού.

Συγκεκριμένα, στις 18-11-2020 στο Καπανδρίτι, στο ΑΤΜ της ALPHA BANK που βρισκόταν στην πρόσοψη εμπορικού καταστήματος, στις 24-11-2020  στο ΑΤΜ της EUROBANK που βρισκόταν εντός του χώρου της FAMAR επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και στις 6-1-2021 σε δυο ΑΤΜ, το πρώτο της Εθνικής Τράπεζας που βρισκόταν στο ΚΕΠ Χαλκουτσίου και το δεύτερο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που βρισκόταν στο ΕΛ.ΤΑ Αυλώνα.

Οι δράστες επέλεγαν κυρίως ΑΤΜ εκτός τραπεζικών καταστημάτων, μετέβαιναν τις πρώτες πρωινές ώρες σε αυτά με κλεμμένα οχήματα  και με την χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK) και εκρηκτικών υλών τα ανατίναζαν και έπαιρναν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Οι συλληφθέντες, όπως αποδείχθηκε, κατά την διάπραξη των διαρρήξεων των ATM, είχαν πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV, το οποίο δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν σε μια περίπτωση για να διαφύγουν από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Όλοι τους ήταν άεργοι, ωστόσο δεν δίσταζαν μέσω των social media να επιδεικνύουν προκλητικά τον πολυτελή βίο που διήγαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (AUDI RS5 και BMW M4), σκάφη, κοσμήματα και πολυτελείς εξόδους σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια καθώς το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Από τις έρευνες στις οικίες και στα οχήματα τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν πιστόλια, εκρηκτικές ύλες χρηματικά πόσα και ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, ενώ οι έρευνες για παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζονται.

Πρόκειται για τους:

1. ΠΑΣΙΑΝΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και της ΕΛΣΑΣ, γεννηθέντα την 24-10-1999 στην Αθήνα,

2. ΜΠΟΥΚΛΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ και της ΠΩΛΙΝΑΣ, γεννηθέντα την 24-2-1995 στη Νίκαια,

3. ΜΟΥΡΓΚΟΥΛΙΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ του ΕΔΟΥΑΡΔΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ, γεννηθέντα την 10-11-1994 στην Αθήνα,

4. LAZGIYAN YEGHISHE του BAHRAM και της LAMARA , γεννηθέντα την 1-5-1996 στην Αρμενία

5. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ και της ΟΛΓΑΣ, γεννηθέντα την 4-11-1996 στην Αθήνα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των πέντε κατηγορούμενων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.