Συνελήφθησαν οι δράστες που έκλεψαν δύο σούπερ μάρκετ στον Ωρωπό

Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ήταν αυτή που οδήγησε στην σύλληψη δυο ανδρών Ρουμάνων ΡΟΜΑ οι οποίοι επέβαιναν σε πολυτελές Ι.Χ. και μαζί με άλλες δυο γυναίκες πραγματοποιούσαν κλοπές αντικειμένων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τις μεσημβρινές ώρες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα με τέσσερις επιβαίνοντες, δυο άνδρες και δυο γυναίκες να κινείται επί της Λεωφ. Χαλκουτσίου.

Εφόσον το έκριναν ύποπτο, προσπάθησαν να το εντοπίσουν εκ νέου για να το ελέγξουν. Μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν το όχημα κοντά στο σουπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ με τους δυο άνδρες στο εσωτερικό του. Κατά τον έλεγχο του οχήματος, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι το πορτ παγκαζ ήταν γεμάτο από αντικείμενα και προϊόντα σουπερ μάρκετ, τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού για δυο νεαρές γυναίκες, οι οποίες ήταν πεζές και πέταξαν διάφορα κουτιά κοντά στο Δημαρχείο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή στα στενά του Κάμπου.

Παρά την κινητοποίηση των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας Ωρωπού δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός τους, ωστόσο βρέθηκαν σε οικόπεδο τα κλοπιμαία που είχαν πάρει νωρίτερα από το σουπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι με τον ίδιο τρόπο είχαν διαπράξει την ίδια μέρα παρόμοια κλοπή και στο σούπερ μάρκετ MY MARKET επί της Λεωφ. Χαλκουτσίου.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνων, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δυο γυναικών-συνεργών συνεχίζονται.