Συνελήφθη γιατρός του Παίδων για φακελάκι

20.3.2016

Γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος, Διευθυντής τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για δωροληψία.

Πρόκειται για έναν 61χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, ζήτησε και πήρε «φακελάκι», για εγχείρηση αφαίρεσης αμυγδαλών από ανήλικη.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός απαίτησε από την ίδια και τον σύζυγό της, την καταβολή των 350 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει την κόρη τους.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά τη χειρουργική επέμβαση του παιδιού, ο γιατρός κάλεσε στο γραφείο του την καταγγέλλουσα και τον σύζυγό της, όπου απαίτησε και έλαβε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε νωρίτερα προσημειωθεί.

Άμεσα, επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και συνέλαβαν τον γιατρό. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.