Συνελήφθη επ’ αυτοφόρω διαρρήκτης και ένα ζευγάρι που “ρήμαζε” μαγαζιά στον Ωρωπό

Η συστηματική δουλειά του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού απέδωσε για μια ακόμη φορά καρπούς με τη σύλληψη τριών αλλοδαπών διαρρηκτών  οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή του Ωρωπού αποσπώντας από οικίες ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. Συγκεκριμένα:

Επ΄ αυτοφώρω συνελήφθη την 19-5-2017 ένας αλλοδαπός αλβανικής υπηκοότητας από τους άνδρες της Ασφάλειας Ωρωπού, για κλοπή σε εξοχική οικία ενός ζευγαριού στην Παραλία Μαρκοπούλου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον “έπιασαν” κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι την ώρα που ο δράστης είχε παραβιάσει τη πόρτα της οικίας και είχε μπει για να κλέψει.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του δράστη όπου βρέθηκαν ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία καθώς και διάφορα μικροαντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, φακούς, ρολόγια χειρός, κινητά τηλέφωνα  κτλ, τα οποία ο δράστης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τη νόμιμη κατοχή τους. Εξιχνιάσθηκαν πολλές περιπτώσεις κλοπών κυρίως εξοχικών κατοικιών στην Παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού ενώ από τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας εκτιμάται ότι θα προκύψουν και άλλες περιπτώσεις κλοπής καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην οικία του δράστη.

Ένα ζευγάρι ρουμάνων ήταν οι δράστες των κλοπών από καταστήματα με την μέθοδο της απάτης και της απασχόλησης.  Η γυναίκα έμπαινε σε διάφορα καταστήματα στην περιοχή του Ωρωπού και με το πρόσχημα της αγοράς ενός ευτελούς αξίας αντικειμένου έδιναν για πληρωμή πάντα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ ώστε τα ρέστα να ήταν πολλά.  Στη συνέχεια προφασιζόταν ότι δεν ήθελε τελικά το αντικείμενο και απαιτούσε επιμόνως να της επιστραφεί το χαρτονόμισμα, έχοντας , χωρίς να το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του κατ/τος, αφαιρέσει ένα μέρος από τα ρέστα που είχε πάρει στα χέρια της. Μόλις έπαιρνε πίσω το 100 ευρω έφευγε αμέσως και έμπαινε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας FIAT οπού την περίμενε ο συνεργός της.  Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους προσαγάγουν στην Ασφάλεια Ωρωπού όπου κατόπιν έρευνας των ανδρών της Ασφάλειας εξιχνιάστηκαν πολλές περιπτώσεις  στον Ωρωπό, στο Δήλεσι και στη Κόρινθο, ενώ εκτιμούν ότι θα προκύψουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς είχαν ξανασυλληφθεί για το ίδιο αδίκημα και στο παρελθόν.

Από το Α.Τ. Ωρωπού παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, κυρίως, εξοχικών κατοικιών που έχουν πέσει θύματα κλοπής διαρρήξεως της οικίας τους από τις οποίες αφαιρέθηκαν τα προαναφερόμενα είδη αντικειμένων (όχι κοσμήματα ή χρήματα) να επικοινωνήσουν στο 22950-39430 (Αξ/κος Υπηρεσίας Τ.Α. Ωρωπού) προκειμένου να προσέλθουν προς αναγνώριση, τυχόν, αντικειμένων που τους ανήκουν.