Συνελήφθη κλέφτης μοτοσυκλέτας στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου

Χειροπέδες για την κλοπή μοτοσυκλέτας πέρασαν, σε έναν σεσημασμένο αλλοδαπό αλβανικής υπηκοότητας, 23 ετών, κάτοικο Μενιδίου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού, ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2021. Η κλοπή είχε γίνει κατά τις μεσημβρινές ώρες της προηγούμενης ημέρας από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου.

Το χρονικό της υπόθεσης  

Η συγκεκριμένη σπείρα κατάφερε να αφαιρέσει μέρα μεσημέρι μια πανάκριβη σχεδόν ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα αξίας 15.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενοι ότι ο κάτοχος της ανυποψίαστος κατέβηκε για μπάνιο στην Αγία Μαρίνα. Οι δράστες, προφανώς, είδαν τις κινήσεις του και μόλις σιγουρεύτηκαν ότι δεν τους έβλεπε κανείς, με αστραπιαίες κινήσεις την έθεσαν σε λειτουργία και την έκρυψαν σε μια εγκαταλελειμμένη οικία σε απόσταση 1 χιλιομέτρου περίπου, σκεπάζοντας την μάλιστα, για να μην φαίνεται καθόλου και κινήσει την περιέργεια των περιοίκων. Η κίνηση τους αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς φοβήθηκαν την ύπαρξη GPS στην πανάκριβη μοτοσυκλέτα και την «καβάτζωσαν» προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει σύστημα εντοπισμού και ο ιδιοκτήτης της την έβρισκε.

Απογευματινές ώρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού κατάφεραν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο σημείο. Ήταν βέβαιοι ότι οι δράστες θα επέστρεφαν για να την μεταφέρουν στην Αθήνα, ακροβολίστηκαν και ανέμεναν καρτερικά την επόμενη κίνηση των δραστών. Όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν άδικο τελικά. Το ίδιο βράδυ, η σπείρα επέστρεψε με ένα μαύρο SUZUKI SWIFT για να διαπιστώσει αν η μοτοσυκλέτα ήταν ακόμα εκεί. Μόλις βεβαιωθήκαν για την ύπαρξη της, ξαναέφυγαν και επέστρεψαν ξημερώματα για να την αφαιρέσουν. Ο ένας έμεινε στο αμάξι και ο άλλος προσέγγισε τη μοτοσυκλέτα έχοντας μαζί του μια αυτοσχέδια «φύσα» με ενσωματωμένο κλειδί, την οποία ένωναν στο σύστημα εκκίνησης και μπορούσαν να θέσουν  σε λειτουργία οποιοδήποτε όχημα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού, έπιασαν το δράστη στα “πράσα”. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν την στιγμή που ήταν έτοιμος να βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα. Ο δράστης αιφνιδιάστηκε αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει, χτυπώντας με γροθιές και λακτίσματα τους αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο συνεργός του, παράτησε το αυτοκίνητο τους κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι κατάφερε να διαφύγει. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Ασφάλεια, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του και οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση του συνεχίζονται. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο δράστης είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα, μέλος εγκληματικής ομάδας ΡΟΜΑ που αφαιρούν οχήματα και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Αθηνών.