Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του για απάτη

17.5.2016

Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του σήμερα το πρωί, μετά από δύο εντάλματα σύλληψης εις βάρος του, που εξέδωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, για απάτη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Οι αρχές ερευνούσαν την υπόθεση τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ τα εντάλματα βγήκαν την Δευτέρα κάτω από άκρα μυστικότητα.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Ανδρέας Μαρτίνη σχετίζονται με το διάστημα της παρουσίας του στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού., ενώ είχε συλληφθεί από άνδρες κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από Προκαταρκτική Εξέταση που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τον Απρίλιο, μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν – ύψους 1.536.814,64 ευρώ – προς το Ι.Κ.Α.

Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονται στην δίωξη οικονομικού εγκλήματος και πρόκειται σε λίγη ώρα να οδηγηθούν στον ανακριτή, καθώς στα εντάλματα γίνεται λόγος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.