Συνελήφθη  σπείρα που ρήμαζε σπίτια στο Δήμο Τανάγρας και όλη τη Βοιωτία

Δύο άνδρες ηλικίας 30 και 38 ετών, που είχαν διαπράξει συνολικά 46 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών, κυρίως από σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Ορχομενού, ενώ στις έρευνες και αναζητήσεις, συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και της ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 30χρονος και ο 38χρονος, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν έπειτα από πεζή καταδίωξη, καθώς εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να βγαίνουν το μεσημέρι της Παρασκευής, από οικία στον Ορχομενό Βοιωτίας, όπου είχαν διαπράξει νωρίτερα κλοπή. Στην κλοπή συμμετείχαν και δύο 27χρονοι συνεργοί τους, εκ των οποίων ο ένας είχε μπει μαζί τους στην οικία, ενώ ο δεύτερος τους περίμενε κοντά, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, με σκοπό την εξασφάλιση της άμεσης διαφυγής τους. Η αστυνομία αναζητεί έναν ακόμη συνεργό.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες και είχαν κρύψει, κατά την διαφυγή τους, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία βρέθηκαν εντός του οχήματος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ορχομενός, Αλίαρτος, Δήλεσι, Κάστρο, Ακραίφνιο, Βάγια, Σκούρτα, Λεύκτρα, Οινόφυτα, Άσκρη, Κόκκινο, Άρμα, Καρυά, Λεοντάρι, Μελισσοχώρι, Σωληνάρι, Ύπατο κλπ).

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες εμπλέκονται στην διάπραξη συνολικά 46 κλοπών και 3 απόπειρων κλοπών. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικά όπλα, διάφορα εργαλεία, ποσότητα χαλκού, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 84.000 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης, ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν:

– Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

– Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για αντίσταση.

– Διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με την οποία καλείται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι 6 μήνες και 29 ημέρες φυλάκιση, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

– Δύο εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Θηβών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή.

– Ένταλμα σύλληψης της ανακριτρίας Λιβαδειάς, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή.

Σε βάρος του 38χρονου, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για την οποία του είχε χορηγηθεί αναβολή εκτέλεσης της ποινής του, η οποία έληξε στις 16 Ιανουαρίου 2018.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

tanea