Συνελήφθη συμμορία στις Αφίδνες με μάσκες… V for Vendetta – Ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ωρωπού πιάστηκαν τρία νεαρά άτομα 20, 18 και 17 ετών όπου, σύμφωνα με τις αρχές. είχαν «βάλει στο μάτι» μια κατοικία κοντά στο σταθμό του τρένου στις Αφίδνες.

Ήταν 02:30 τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2023 όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού εντόπισαν δύο νεαρά άτομα να φορούν μάσκες, μια αποκριάτικη και μία με τον κινηματογραφικό ήρωα V, τα οποία περιεργάζονταν μια κατοικία. Όταν οι δύο νεαροί κατάλαβαν ότι τους πλησίαζε ένα όχημα, κρύφτηκαν σε παρακείμενο δασάκι. Οι αστυνομικοί, αφού έχασαν την οπτική επαφή με τους νεαρούς, συνέχισαν την πορεία τους σαν να μη συνέβη τίποτα. Ωστόσο αυτό που έκαναν είναι να πάνε  από την πάνω μεριά των γραμμών του τρένου και να κινηθούν και αυτοί πεζοί προς το δασάκι.

Οι δύο νεαροί, πιστεύοντας ότι δεν τους είδε κάποιος, επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο συνεργάτης τους και έφυγαν. Οι αστυνομικοί ωστόσο είχαν δει όλες τις κινήσεις τους και κατάφεραν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να το ακινητοποιήσουν. Εντός του αυτοκινήτου, εκτός από τις δύο μάσκες βρέθηκαν και δύο στιλέτα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών δραστών με την οποία θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Αθηνών μόνο ο ενήλικος εξ αυτών, καθώς οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της κας Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις νεαροί είναι κάτοικοι Αφιδνών και δεν έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία, για αυτό διερευνάται από τις αρχές το ενδεχόμενο να έχουν πραγματοποιήσει κλοπές ή ληστείες.