Συνεχίζει συστηματικά τις προληπτικές απολυμάνσεις ο Δήμος Τανάγρας

Στα πλαίσια της διαφύλαξης της υγείας όλων των δημοτών, συνεχίζει ο Δήμος Τανάγρας συστηματικά και με πρόγραμμα τις προληπτικές απολυμάνσεις τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Από 22/6/2020 έως και 5/7/2020, πραγματοποιήθηκαν νέες προληπτικές και σχολαστικές απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια καθώς και στα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας. Επίσης, προληπτικές απολυμάνσεις έγιναν στο θέατρο Οινοφύτων, στα φρεάτια στο Σχηματάρι, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους.
Οι απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν από πιστοποιημένη εταιρεία με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και έγιναν με ψεκασμό του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων με χρήση ειδικού απολυμαντικού (εγκεκριμένου από τον ΕΟΦ), που είναι ειδικό για να καταστρέψει μεγάλο φάσμα μικροοργανισμών, μυκήτων καθώς και των πολύ ανθεκτικών βακτηρίων. Το απολυμαντικό είναι κατάλληλο και για τον corona virus, με δράση σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει ξεκινήσει συστηματικά και εντατικά το πρόγραμμα των προληπτικών απολυμάνσεων σε όλο το Δήμο Τανάγρας. Στόχος των επαναλαμβανόμενων απολυμάνσεων είναι η μεγαλύτερη δυνατή πρόληψη κατά του κορωνοϊού, η εξάλειψη παθογόνων μικρο-οργανισμών και η διασφάλιση της υγείας όλων των συμπολιτών μας».