Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποκατασταθούν τα προβλήματα από την επέλαση της “ΕΛΠΙΔΑΣ”

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ “ΕΛΠΙΔΑ”

Ο Δήμος Ωρωπού ενημερώνει τους πολίτες πως συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες αποχιονισμού με βάση το πλάνο αντιμετώπισης του φαινομένου που εκπονήθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου.
Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα του βαρομετρικού χαμηλού “Ελπίδα” να κόπασαν αλλά έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον ένα ακόμα δύσκολο τριήμερο.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ειδικά για τον Δήμο μας, αναμένονται κατά περιόδους ισχυρές χιονοπτώσεις καθ΄όλη της διάρκεια της ημέρας (Τρίτη 25/1).
Με την παύση των φαινομένων θα ακολουθήσει νέα μεγάλη πτώση της θερμοκρασία σε όλες τις περιοχές δημιουργώντας ολικό παγετό.
Αποτέλεσμα είναι να παγώσουν τα χιόνια και οι δρόμοι, αλλά και τα μονοπάτια για τους πεζούς θα είναι άκρως επικίνδυνα.
Aυτή την ώρα (13:00, 25/1) στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το θερμόμετρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου δείχνει -2 βαθμούς, στις Αφίδνες και στη Μαλακάσα -1 και στη Σκάλα Ωρωπού 2 βαθμούς Κελσίου.
Δίνουμε μάχη με το χρόνο και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τους αποχιονισμούς και την αποκατάσταση των ζημιών.
Ο Δήμος Ωρωπού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει του πολίτες για την κατανόηση και την πειθαρχία που έχουν επιδείξει καθώς επίσης όλους τους εργαζομένους και ειδικά τους οδηγούς και χειριστές των μηχανημάτων, τους ιδιώτες συνεργάτες αλλά και όσους δίνουν τη μάχη της συντήρησης και επισκευής των μηχανημάτων που έχουν επιβαρυνθεί μετά από πολλές ώρες λειτουργίας και σκληρής δοκιμασίας σε ακραίες συνθήκες.
Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις που έγιναν για τον απεγκλωβισμό πολιτών και διακομιδές ατόμων με προβλήματα υγείας καθώς και για τις δράσεις εθελοντών που ενισχύουν το έργο της Επιτροπής Αδεσπότων του Δήμου Ωρωπού. Φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα αυτές τις δύσκολες ώρες και αφήνουμε τροφή όπου είναι εφικτό ακόμα και για τα πτηνά.