Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Λευκάδα

18.11.2015

Χορεύει στα Ρίχτερ η Λευκάδα με τους κατοίκους της να παραμένουν ανήσυχοι αλλά χωρίς πανικό. Το μεσημέρι δύο νέοι σεισμοί -πιθανότατα μετασεισμοί- ταρακούνησαν αυτή τη φορά την πόλη της Λευκάδας και τις βόρειες περιοχές.

Ο μεγαλύτερος ήταν 5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και ο άλλος 4, με τους κατοίκους έντρομους να βγαίνουν για μια ακόμη φορά από τα σπίτια τους.

Οι δύο νέοι σεισμοί είχαν επίκεντρο την περιοχή του Αγ Νικήτα και ήταν σε πολύ μικρό εστιακό βάθος,μόλις δύο χιλιομέτρων.

Η ανησυχία είναι έκδηλη και το νησί έχει ουσιαστικά παραλύσει λειτουργικά, καθώς όλοι περιμένουν να κοπάσει το φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής από τους δύο νέους σεισμούς έχουν  καταγραφεί μικρορωγμές σε σπίτια, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και πάλι το νοσοκομείο.

Από το πρωί κλιμάκια της Πολεοδομίας και του Δήμου έχει ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών ελέγχοντας πρωτίστως τα δημόσια κτίρια τα σχολεία και τα σπίτια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα η κίτρινα.

Πάντως σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας και αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο νησί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι

Κλιμάκιο της ΝΔ

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από το Συντονιστή της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εσωτερικών, βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργο Γεωργαντά και το βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά, επισκέφθηκε τη Λευκάδα μετά το χθεσινό καταστροφικό σεισμό.

Μετά την επίσκεψή του κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές ο κ. Σταύρος Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για να δούμε από κοντά τις πληγείσες περιοχές και να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς.

Οι προτεραιότητες είναι τρεις. Η ασφάλεια των πολιτών, η αποκατάσταση του δικτύου και των υποδομών και οι αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστησαν οι περιουσίες των πολιτών.

Η κυβέρνηση οφείλει  να καταγράψει άμεσα τις ζημιές και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάστασή τους».