Συνεχίζονται τα έντονα επεισόδια στα Εξάρχεια

 17.11.2015

Η επέτειος του Πολυτεχνείου αμαυρώνεται και φέτος με έντονα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, που ξεκίνησαν αργά το απόγευμα, παρά τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας, που κατάφερε νωρίτερα να διαφυλάξει την ομαλή εξέλιξη της πορείας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κλεφτοπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ώρες στα Εξάρχεια, αμέσως μετά τη λήξη της πορείας. Περίπου 200 άτομα προκαλούν τα επεισόδια και  ξεκίνησαν τις επιθέσεις στα ΜΑΤ, στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, πετώντας με μανία πέτρες, μολότοφ και ξύλα, ενώ παράλληλα αναποδογύρισαν και έκαψαν κάδους απορριμμάτων.

Η αστυνομία, αμέσως μόλις έκλεισαν οι Πύλες του Πολυτεχνείου, απέκλεισε κάθε πρόσβαση προς το ίδρυμα με στόχο να μην επιτραπεί η είσοδος ατόμων που θα επιχειρούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως άσυλο για παραβατικές πράξεις.

Εντούτοις οι γνωστοί-άγνωστοι επέστρεψαν στα Εξάρχεια, όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που τους απώθησαν με χρήση χημικών.

Η αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει διακριτική στάση για να μην οξυνθούν τα πνεύματα, τα οποία ήδη είχαν διαφανεί από το πρωί, όταν ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου και βρέθηκε απέναντι σε αποδοκιμασίες ατόμων που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.