Συνολικά 15.979.515 ευρώ για έργα ύδρευσης στο Δήμο Ωρωπού-Εγκρίθηκαν ακόμα 4.300,359

Μετά την έγκριση 11.679.155,75 ευρώ πριν από 3 μήνες για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και έλεγχο διαρροών εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών άλλη μία πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Ωρωπού δικαιώνοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για την πρόσκληση “03” στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” συνολικού προϋπολογισμού 4.300.359,68 Ευρώ που αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας υποδομών ύδρευσης του Δήμου Ωρωπού.

Έτσι, εγκρίθηκαν συνολικά 15.979.515,43 ευρώ για νέα έργα στην υπηρεσία ύδρευσης, τα οποία σε συνδυασμό με το έργο που ήδη εκτελείται στις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας προϋπολογισμού 560.000 ευρώ θα εξασφαλίσουν:

*Kαλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας

*Καλύτερη ποιότητα νερού

*Εξοικονόμηση χρημάτων

*Εξοικονόμηση υδάτινων πόρων

*Εξοικονόμηση ενέργειας

Η έγκριση της πρότασης “03” αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης για τη λειτουργία της ύδρευσης του Δήμου Ωρωπού με την προμήθεια και εγκατάσταση 37 υποβρυχίων αντλητικών συγκροτημάτων νέας τεχνολογίας προς αντικατάσταση υφιστάμενων αντλιών παλιάς τεχνολογίας, 19 μετρητών ενέργειας και 37 ρυθμιστών στροφών για τον έλεγχο και την εξοικονόμηση ενέργειας των αντλιοστασίων ύδρευσης, 19 μετρητών παροχής υπερήχων clamp on, 19 καρτών Ι/Ο για σύνδεση με το σύστημα τηλεμετρίας, 27 συσκευών ασύρματης μετάδοσης, σε προεπιλεγμένη πύλη για την επικοινωνία των τοπικών σταθμών ελέγχου με τον κεντρικό σταθμό ελέγχου (ΚΣΕ), την αναβάθμιση του ΚΣΕ, στην προμήθεια εγκατάσταση και σύνδεση με το δίκτυο μέσης τάσης, θέση σε δοκιμαστική λειτουργία και θέση σε εμπορική λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού για τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό των καταναλώσεων μέρους των αντλιοστασίων ονομαστικής ισχύος 999,9kw σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο του Δήμου Ωρωπού.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: “Εγκρίθηκαν συνολικά για έργα ύδρευσης 15.979.515,43 ευρώ που έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας, καλύτερη ποιότητα νερού, εξοικονόμηση χρημάτων, εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεχίζουμε το έργο μας. Ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει”.