Συνωστισμός σε γλέντι με 2.000 άτομα στο Γουδή

Εικόνες συνωστισμού που θυμίζουν την προ κορωνοϊού εποχή εκτυλίχθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, σε παραδοσιακό γλέντι, στο Άλσος Ελληνικού Στρατού, στο Γουδή.

Οι αποστάσεις και τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό πήγαν περίπατο και η πίστα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο που χόρευε μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο παραδοσιακό γλέντι συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άνθρωποι. Εφαρμόσαμε στο 100% τα μέτρα, αλλά περιμέναμε 500 με 600 άτομα, είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιών Ζωγραφιωτών Δημήτρης Μπίτσικας στην εκπομπή Μαζί σου του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες αποστάσεις στα τραπέζια και τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι ενώ υπήρχαν και αντισηπτικά. Εξήγησε ότι όταν γέμισε με κόσμο ο χώρος έκλεισαν οι κεντρικές πύλες, ωστόσο συνέχισαν να μπαίνουν άτομα από παράπλευρες εισόδους. «Ήταν ασυγκράτητοι. Πήγα πάρα πολλές φορές στην πίστα και τους είπα και κατέβηκαν», ανέφερε ο κ. Μπίτσικας και πρόσθεσε ότι μετά από λίγη ώρα η πίστα ξαναγέμιζε.

 

 

topontiki