ΣΥΡΙΖΑ: “Αντί για ψευτοτσαμπουκάδες, ο Μητσοτάκης να επιβάλει έκτακτη εισφορά στις τράπεζες”

“Ενοχλημένο τροχονόμο” χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του για το θέμα των τραπεζών, ενώ ζητά να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη τους.

Αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία ειρωνεύεται την ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις τράπεζες εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για “θέατρο” από την πλευρά της κυβέρνησης και καλώντας τον πρωθυπουργό “αντί για ψευτοτσαμπουκάδες και παραινέσεις, να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη τους”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
“Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν μέσα σε καθεστώς ακραίας ακρίβειας, τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, την ώρα που οι τρεις φορές ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες σωρεύουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων από τις αυξήσεις των επιτοκίων χορηγήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού νομοθέτησε πλήρη ασυδοσία στις τράπεζες και κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα παριστάνει τον ενοχλημένο από τις πρακτικές τους. Το θέατρο κυβέρνησης – τραπεζών δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι ότι το πρόβλημα των χρεών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η κυβέρνηση κάνει τον ενοχλημένο τροχονόμο.

Μια κυβέρνηση που έχει πολιτική βούληση δεν κάνει παραινέσεις. Παίρνει αποφάσεις, βάζει κανόνες, νομοθετεί και επιβάλλει έκτακτες εισφορές όταν συγκεντρώνονται άδικα κέρδη σε βάρος των πολιτών”.

news247.gr