ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλογές είναι κοντά ό,τι και να λέει η κυβέρνηση

Άρωμα εκλογών είχε το διάγγελμα του πρωθυπουργού όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πίσω από τις εξαγγελίες που αφορούν  την τακτική της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες είδαν την αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Οι  συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  -τους μήνες του καλοκαιριού- καθώς όπως είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης  «θα ακολουθήσει το φθινοπωρινό σχέδιο για το πώς θα επανέλθουμε στο δρόμο της ισχυρής ανάπτυξης. Έτσι ώστε το 2021, ένα έτος εμβληματικό για την πατρίδα μας, η χώρα να βαδίσει σταθερά προς το αισιόδοξο μέλλον της.»

“Οι εκλογές είναι κοντά”

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν  ότι παρά τα όσα επισήμως λέει η κυβέρνηση οι εκλογές είναι πολύ κοντά καθώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει  ότι από το τέλος αυτού του μήνα και μετά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση δεδομένου ότι η ευελιξία στην εργασία – για την οποία μιλάει το αρμόδιο υπουργείο – και τα κλειστά ξενοδοχεία θα φέρουν στρατιές ανέργων.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  υποστηρίζουν ακόμα ότι με την  φράση που είπε χθες στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός ότι  «ποτέ δεν έκρυψα ότι η μάχη για την ζωή και την υγεία θα έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο» στην πραγματικότητα παρουσίασε το αφήγημα το οποίο θα επικαλεστεί   για την προσφυγή στις κάλπες.

Θα ζητήσει δηλαδή πρόσφατη λαϊκή εντολή για την αλλαγή του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης  καθώς οι αριθμοί πλέον δεν βγαίνουν. « Αμέσως μετά τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα μπορεί με ελεύθερα τα χέρια να εφαρμόσει  ένα πολύ  σκληρό πρόγραμμα στην οικονομία και την εργασία με το πρόσχημα ότι η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση »προσθέτουν οι συνεργάτες του  πρώην πρωθυπουργού.

Οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν ακόμα το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να χάσει την δυναμική που έχει την συγκεκριμένη στιγμή καθώς όσο θα μπαίνουμε μέσα στο καλοκαίρι τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

Τα δύο σενάρια

Το πρώτο λέει ότι εάν μέχρι τα μέσα  Ιουνίου  δεν φανεί κανένα φως σε ότι αφορά τον τουρισμό τότε δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιδιώξει εκλογές και λόγο συνταγματικού κωλύματος να τις προκηρύξει , ο ίδιος – δεν μπορούν να προκηρυχτούν εκλογές πριν περάσει ένας χρόνος από τις προηγούμενες-.

Σε αυτή την περίπτωση θα είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει την εντολή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ξεκινήσουν διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αν αυτές δεν ευοδωθούν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα σε εκλογές εντός μήνα.

Εάν πάλι υπάρξει μια κινητικότητα στον τουρισμό η οποία θα μπορεί να ενισχύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό τότε δεν αποκλείεται να πάει σε εκλογές στις 30 Αυγούστου  και επαναληπτικές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ  λένε ότι σε κάθε περίπτωση  ο Κυριάκος Μητσοτάκης   έχει χάσει το προνόμιο του αιφνιδιασμού  – το οποίο θα ήθελε-καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

newsit.gr