Σφοδρή επίεθση Μητσοτάκη στη Κυβέρνηση μιλώντας στο Bloomberg

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί για τις σχέσεις της με ολιγάρχες, στον απόηχο των αντιπαραθέσεων για τον Ιβάν Σαββίδη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Η κυβέρνηση χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών που είναι χειρότερη από την προηγούμενη και τους ενθαρρύνει να αγοράσουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ανταλλάσσουν χάρες μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία. Αυτό είναι απαράδεκτο» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή τονίζοντας πως είναι βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ. «Περιμένω εκλογές ανά πάσα στιγμή. Θα κερδίσουμε όποτε γίνουν. Αυτό που με απασχολεί είναι να παρουσιάσω ένα σαφές και σοβαρό σχέδιο για τη χώρα. Με τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και θα πρέπει να μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πειστική ιστορία. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε, ο κ. Τσίπρας όχι. Υπάρχει η πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο λόγος θα είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν θα θέλει να χρεωθεί το πολιτικό κόστος για τη μείωση των συντάξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε δε την μείωση φορολογίας όταν αναλάβει η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας ενώ τόνισε πως έχει έρθει η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα», υπογράμμισε προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί κοινή δέσμευση όλων, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και δέσμευση των εταίρων από το 2012. «Είναι η ώρα η Ελλάδα να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η θετική έκπληξη στην Ευρωζώνη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τον στόχο του πλεονάσματος 3,5%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ο στόχος είναι πολύ υψηλός κι ότι ο ίδιος θα τον επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές ώστε να μειωθεί ελαφρώς «μόνο όμως εφόσον η χώρα επανακτήσει την αξιοπιστία της».

Επιπροσθέτως, τόνισε πως η κυβέρνησή του θα είναι αμείλικτη με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, είτε αυτοί αφορούν στην καταβολή φόρων είτε στην αποπληρωμή δανείων.

«Έχουμε τα στοιχεία και την τεχνολογία να κυνηγήσουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τους φόρους και τα δάνειά τους» υποστήριξε σημειώνοντας πως επιθυμεί να προσφέρει μια «δίκαιη συμφωνία» στην επιχειρηματική κοινότητα, όπως υποστήριξε: «Θα κάνω πιο ευνοϊκές τις συνθήκες για τις εταιρείες αλλά εσείς πρέπει να πληρώσετε τους φόρους σας. Χρειαζόμαστε ένα πειστικό μοντέλο ανάπτυξης, με μείωση της φορολογίας», τόνισε.

Ας σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα κατά την συνέντευξή του είχε προαναγγείλει μείωση της εταιρικής φορολογίας από το 29% που είναι σήμερα στο 20%, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

«Αν μειώσουμε τη φορολογία θα βελτιώσουμε τη συμμόρφωση» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή η φοροδιαφυγή παραμένει πολύ υψηλή.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως το δεύτερο εξάμηνο του 2018 είναι πιθανό να διεξαχθούν εκλογές.

Πηγή:  iefimerida.gr