Σφοδρή επίθεση της δημοτικής αρχής Ωρωπού στους εργαζόμενους του δήμου

Καταγγέλλουμε την νέα Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη η οποία αποφάσισε, στην πρώτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, να ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση για την καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για τα έτη 2017-2018 σε μερίδα συμβασιούχων-παρατασιούχων του δήμου. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατόπιν αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση για την καταβολή δεδουλευμένων για τον μήνα Οκτώβριο του 2018. Μάλιστα η δημοτική αρχή είχε ήδη ασκήσει τις εφέσεις πριν καν τις συζητήσει για να πάρει την έγκριση από την οικονομική επιτροπή!!! Στην συνέχεια με θράσος προσπαθούσε να πείσει ότι οι εφέσεις που κατέθεσε είναι για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων!!!

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε, απαντώντας σε παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης υπέρ των συμβασιούχων –παρατασιούχων, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του δήμου και αυτό θα καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, όταν θα συζητείται η αγωγή που έχουν καταθέσει οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι για να παραμείνουν στην δουλειά τους. Με απλά λόγια δήλωσε ότι θα τους απολύσει!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τον μισθό και τα δώρα τους, καθώς αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η αναμονή και η επιλογή του μικρότερου κακού συνεπάγεται πάντα μεγαλύτερες συμφορές για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και αυτό αποδεικνύεται και από την συγκεκριμένη πρακτική της νέας δημοτικής αρχής.

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση αν οι ίδιοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και παλέψουν για τα δικαιώματα τους.

Σε αυτό θα έχουν πάντα στο πλευρό τους την Λαϊκή Συσπείρωση.

Σεπτέμβριος 2019

Το γραφείο τύπου,

www.lsoropou.wordpress.com