Σφραγίστηκε εταιρεία με επικίνδυνα απόβλητα στα Οινόφυτα

17.6.2016

Εργοστάσιο με επικίνδυνα απόβλητα στα Οινόφυτα σφραγίστηκε από την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά από καταγγελία. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Τανάγρας αναφέρεται ότι:

ΘΕΜΑ: «Δελτίο Τύπου για εταιρεία που αποθήκευε επικίνδυνα απόβλητα»

Ο Δήμος Τανάγρας σας ενημερώνει ότι:

Στις 16-06-2016 οι υπηρεσίες του Δήμου δέχθηκαν καταγγελία για παράνομη αποθήκευση/διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων στην εταιρία χημικών πρώτων υλών – προϊόντων «Λουφάκης» στην θέση Ρουμάνια στα Οινόφυτα.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, ο Αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος κος Ταγκαλέγκας, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας κα Μπουλουγουρά και κα Ζυγογιάννη και ο μοναδικός  Χημικός του Δήμου μας κος Καρύγιαννης, καθώς και το ΑΤ Σχηματαρίου  βρέθηκαν αμέσως στις εγκαταστάσεις όπου διενήργησαν τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Στην συνέχεια σφραγίστηκαν οι εγκαταστάσεις και ο προσωρινά υπεύθυνος συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου.  Κατασχέθηκαν παραστατικά διακίνησης και ελήφθησαν δείγματα αποβλήτων.

Η δική μας Δημοτική αρχή από τότε που ανέλαβε είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το ΚΕΠΠΕ προβαίνουμε σε επιτόπιους ελέγχους και σε εξέταση καταγγελιών περί παράνομης λειτουργίας, υπερβάσεων σε εκπομπές ή παράνομης διαχείρισης και διάθεσης αποβλήτων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε απέναντι σε όποιον ρυπαίνει και υπονομεύει την υγεία των δημοτών μας και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Οινοφύτων, έχουμε παραχωρήσει προς χρήση από την ημέρα που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του, όλη την απαραίτητη υποδομή για την λειτουργία του Γραφείου Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και του Παρατηρητηρίου  Υγείας.  Δυστυχώς παρά τις συνεχείς κυβερνητικές εξαγγελίες και παρά τα συνεχή δικά μας αιτήματα, οι δομές αυτές δεν έχουν στελεχωθεί ακόμα και διαπιστώνουμε την αποδυνάμωση της κομβικής για την προστασία του περιβάλλοντος  Κεντρικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης καθώς και την ολοένα αραιότερη παρουσία Επιθεωρητών για έλεγχο δραστηριοτήτων στην περιοχή μας.

Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά τον παπά – Γιάννη Οικονομίδη για την συμβολή του στα θέματα περιβάλλοντος και για τη συνεχή συνεργασία μας, που αποδείχθηκε ακόμα μια φορά με τη χτεσινή παρουσία του στο γεγονός αυτό.

                                                                                          

Ο Δήμαρχος Τανάγρας

Βασίλης Περγάλιας

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΧΗΜΙΚΑ