Σχέδιο επιβράδυνσης των προσφυγικών ροών προς την Αθήνα και την Ειδομένη

26.2.2016

Σχέδιο επιβράδυνσης των προσφύγων προς τα σύνορα έχει εκπονήσει, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ με στόχο να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην αυξημένη ροή από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λέσβο υπάρχει σχέδιο εγκλωβισμού των μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, όπου καταφθάνουν από τις τουρκικές ακτές, για να αποφύγει το κομφούζιο στην Αθήνα και στον Πειραιά, μετά το κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν τα έκτακτα δρομολόγια για τη μεταφορά μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Καβάλα, ενημερώθηκαν ότι τα πλοία τους θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όπου βρίσκονται, μέχρι νεωτέρας.

Την απαγόρευση μεταφοράς μεταναστών θα εφαρμόσουν και στα πλοία που εκτελούν τα τακτικά δρομολόγια από και προς τα νησιά του Αιγαίου.

Η ΕΛΑΣ παράλληλα έχει στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα προκειμένου να σταματήσει την ανεξέλεγκτη ροή είτε με λεωφορεία είτε με τα πόδια προσφύγων προς την Ειδομένη.

Η Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας σήμερα μοιάζουν με ένα απέραντο hotspot όπου κανείς δεν μπορεί να κινείται με ασφάλεια καθώς ουδείς γνωρίζει αν όλοι αυτοί οι φερόμενοι ως πρόσφυγες είναι πράγματι πρόσφυγες η μετανάστες η οτιδήποτε άλλο.