Σχετικά με την συμμετοχή γεωπόνου του Δήμου Ωρωπού για την έκδοση των βεβαιώσεων για την αγροτική παραγωγή

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         10-8-2015

 

 

Συνάντηση εργασίας μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/07/2015 στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου  και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, του Δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση, του Περιφερειακού σύμβουλου Στέλιου Κοροβέση και  του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ανδρέα Γαζβινιάν.

 

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ηεξεύρεση οριστικής λύσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4264/2014 και της Α2-704/2014 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορούσε τη διαδικασία χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς  πωλητές λαϊκών αγορών. Η εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων αφορούσετους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης δημιουργώντας  πρόσθετο κόστος και ταλαιπωρία  στους ενδιαφερόμενους αγρότες. Η επίμονη και συλλογική προσπάθεια του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής για να βρεθεί βιώσιμη λύση στο πρόβλημα αυτό, απέδωσε καρπούς μετά την παραπάνω συνάντηση.

 

 

Ο Δήμαρχος Ωρωπού επιβεβαίωσε την πρόθεση και την ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό τους αγρότες της περιοχής, ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Παπαδεράκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Στέλιος Κοροβέσης δεσμεύτηκαν για άμεση έκδοση  Υπουργικής Απόφασης.

 

 

Πράγματι, σήμερα στις 10 Αυγούστου 2015 είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλέπεται η εναλλακτική συμμετοχή του γεωπόνου του Δήμου μας στην Τριμελή Επιτροπή, η οποία εκδίδει βεβαιώσεις σχετικά με την παραγωγή των Αγροτών του Δήμου μας, εξαλείφοντας κάθε ταλαιπωρία που μέχρι τώρα είχαν υποστεί οι παραγωγοί μας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα αμεσότερης εξυπηρέτησης των αγροτών  μας.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού.