Σχολή Πυροσβεστικής στη Πτολεμαιδα – Παραμένει η δομή στα Βίλια

16.3.2016

Τη χρυσή τομή βρήκε η κυβέρνηση ώστε να ανοίξει η Πυροσβεστική Σχολή στη Πτολεμαΐδα η οποία θα είναι πανεπιστημιακού επιπέδου αλλά και να διατηρηθεί η δομή στα Βίλια Αττικής, μόνο που αυτό δεν είχε την τόλμη να το ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Τόσκας αλλά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Η Σχολή θα λειτουργήσει με 93 εισακτέους και 40 εκπαιδευτές στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα και το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης των απαραίτητων εργασιών που θα πρέπει να γίνουν στο κτίριο αφού τον Σεπτέμβριο θα φθάσουν οι πρώτοι φοιτητές.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος υπέβαλε την εισηγητική Έκθεση για την λειτουργία της σχολής στην Πτολεμαϊδα στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Τόσκα ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των προσπαθειών μας για την ίδρυση της». Σημείωσε ότι πρόκειται για σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την εκπαιδευτική δομή του πυροσβεστικού σώματος που λειτουργεί στα Βίλια Αττικής. Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ίδρυση και λειτουργία της Σχολής εντάσσεται σ’ εναν ευρύτερο προγραμματισμό προετοιμασίας της περιοχής για την μεταλιγνιτική περίοδο, ενώ ακολουθεί η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την αναβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.