Σόιμπλε: Οι Έλληνες θα μου κάνουν ανδριάντα

4.2.2016

Συνεχίζει το κρεσέντο του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ειρωνευόμενος την Ελλάδα η κατά πολλούς έχοντας ενδόμυχα την εκτίμηση ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που επιβάλει δια πυρός και σιδήρου μακροπρόθεσμα θα αποδώσει.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αμβούργο για το προσφυγικό  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι, αν η χώρα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα.

Προφανώς, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο γερμανός υπουργός ευελπιστεί ότι κάποτε θα αναγνωριστούν οι προσπάθειές του για την εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων και την εξυγίανση των δημοσιονομικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ότι είχε πει ήδη το 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πως η Ελλάδα θα ήταν δύσκολο να βγει από τη δεινή οικονομική κατάσταση χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης. Φέρεται μάλιστα να είχε προτείνει στον έλληνα ομόλογό του να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με αντάλλαγμα μεγάλη οικονομική βοήθεια.