Σόιμπλε: Πρότεινα Grexit προσωρινό από το 2011

4.2.2016

Η μιζέρια του Σόιμπλε τείνει να γίνει μνημειώδης και να θυμίζει Γερμανό άλλων εποχών. Σίγουρα του ανήκει το βραβείο του πιο σκληρού Ευρωπαίου πολιτικού απέναντι στην Ελλάδα, γιατί ποτέ δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι οι Έλληνες δεν υποκύπτουν τόσο εύκολα όσο νομίζει. Ο φουκαράς δεν μπορεί να ξεπεράσει ακόμη το στραπάτσο της Γερμανίας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που η χώρα του αιματοκύλησε τον πλανήτη.

Ξαναχτύπησε ο κ. Σόιμπλε, ένας μετριότατος δικηγόρος παλιάς κοπής εκφραστής των οικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας, εκφράζοντας -αλήθεια ποιος του τη ζήτησε- την πεποίθησή του πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε «πονέσει» μια φορά τους Έλληνες αλλά θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο!

Όπως εξήγησε, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων, ενώ συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του προκάλεσε αίσθηση, ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις αναφορικά με την εκτίμησή του αυτή.

«Είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», φέρεται να δήλωσε, ενώ ανέφερε μάλιστα ότι το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα με μια «τεράστια» βοήθεια.