Σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Προσφυγικό

29.2.2016

Ο κύβος ερίφθη και το πολυθρύλητο   Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών,  υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο, για το προσφυγικό, θα συγκληθεί την ερχόμενη Παρασκευή σε χρόνο που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες

Τα χρονικά περιθώρια έχουν ήδη στενέψει  απελπιστικά και το πρόβλημα του προσφυγικού  διογκώνεται  καθημερινά με την ανοχή της Τουρκίας προκαλώντας ασφυξία στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στις 7ης Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις που ενδεχομένως; Να κρίνουν και το μέλλον της ΕΕ.

Η σύγκληση του Συμβουλίου, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες στη Βουλή. Τις επόμενες ημέρες ο κ.Τσίπρας αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

Τη σύγκληση του Συμβουλίου που ζητούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ενώ το σαββατοκύριακο  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου του Ποταμιού, συμφώνησαν ότι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο δυνατόν.