Σύγχυση και πανικός στην παράταξη του Γ. Γιασημάκη για τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

Είναι προφανές ότι, στο συνδυασμό του Γιώργου Γιασημάκη «Συνεργασία Ευθύνης»,  υπάρχει έντονη σύγχυση και πανικός, μετά από την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει την παράταξη του στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μάϊου 2019. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι από την συγκεκριμένη παράταξη προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να ρίξουν αλλού τις ευθύνες των δικών τους λαθών.

Για να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, καλό θα είναι  να γίνει κατανοητό τι εστί δημοσιογραφία και τι εστί γνώση της ιστορίας,  των αρχών και των αξιών που πρεσβεύσει ο καθένας μας.

Καταρχήν, η «Άποψη τώρα» ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι στο μέλλον παραταξιακό ή δημοτικό όργανο κανενός. Κυρίως δεν εκτελεί χρέη εντεταλμένων συμβούλων. Ψάξτε αλλού για τέτοιους πιθανούς συνομιλητές ή γνώριμους σας.  Ασκούμε πολιτική κριτική και εκφράζουμε την άποψή μας καθημερινά και οι πολίτες του Ωρωπού  μας ανταποδίδουν την αγάπη τους.  Όσοι θέλουν να ρίξουν λάσπη  στον ανεμιστήρα  πιστεύοντας ότι θα πλήξουν την αξιοπιστία μας, το μόνο που θα καταφέρουν είναι  η λάσπη να επιστρέψει σε αυτούς, που στην προσπάθειά τους να κρύψουν τα ανομήματά τους αναζητούν εξιλαστήρια θύματα.

Όσο για το ποιος ή ποιοι είναι ανιστόρητοι, μπορούμε, εάν κάποιος το επιθυμεί  να του συστήσουμε το  βιβλίο του Π. Μάρκαρη «Η  εποχή της  υποκρισίας». Θα τους είναι εξαιρετικά  ωφέλιμο για την πολιτική διαπαιδαγώγησή τους στην παρούσα συγκυρία.

Και τώρα στο προκείμενο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» κ. Γιώργος Γιασημάκης,  χθες, το βράδυ και περί ώρα 11 και 30, απέστειλε Δελτίο Τύπου με το οποίο επιχειρούσε να δικαιολογηθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωσή του δήλωνε τη στήριξή του προς το συνδυασμό του. «Είναι μία είδηση η οποία στερείται αλήθειας και μας είναι άγνωστο από που προήλθε και που στοχεύει», έγραφε χαρακτηριστικά.

Υποκινούμενοι, λοιπόν, η κυρία και ο κύριος της «Άποψη τώρα» από τον Δελτίο Τύπου του κ. Γ. Γιασημάκη και μόνο, κάναμε ρεπορτάζ για να δούμε από που προέκυψε όλη αυτή η αναστάτωση και από που προέρχεται. «Η όποια απόπειρα κηδεμονίας της προσπάθειάς μας, από όπου και αν προέρχεται θα μας βρει με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι», τόνιζε το Δελτίο Τύπου.

Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε  επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε περιέλθει και δημοσιευτεί σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία και αναρτηθεί σε όλα τα πανελλαδικά ενημερωτικά sites. Πρώτο και καλύτερο το site της εφημερίδας «Η Αυγή» κεντρικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως το Δελτίο του ΣΥΡΙΖΑ το εξέδωσε η «Άποψη τώρα»; Μήπως το συνέγραψε και το εξέδωσε κάποια άλλη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Ωρωπού, για να σπείρει κενά δαιμόνια και να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στο συνδυασμό του κ. Γιασημάκη; Για ποια «ενόχληση» δική μας μιλάτε; Να μας ενοχλήσει που σας στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κάθε άλλο! Σεβόμαστε το κυβερνών κόμμα και με χαρά το καλωσορίζουμε στις δημοτικές εκλογές του Ωρωπού. Προφανώς εσάς, κύριοι του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης», σας ενόχλησε η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθείτε να την αποποιηθείτε και καλά κάνετε, αφού, όπως δηλώνετε, είστε ανεξάρτητοι.

Και για να τελειώνουμε.

Εμάς ούτε μας ενοχλεί, ούτε μας ανησυχεί, ούτε μας καίει. Απλή ενημέρωση κάναμε με τη δημοσίευση μας Απεταξάμην το ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Γιασημάκη; και θέσαμε κάποια ερωτήματα στον επικεφαλής κ. Γ. Γιασημάκη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο,  γιατί μέχρι στιγμής το όνομα του υποψηφίου Δημάρχου Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκη δεν υπάρχει σε καμία επίσημη διάψευση της σχετικής ανακοίνωσης του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη που είναι και ο συντάκτης.

Εάν αποδέχεστε ότι δεν στηρίζεται ο συνδυασμός σας από το ΣΥΡΙΖΑ τότε, καλό θα ήταν, να ενημερώσετε τους υποψηφίους σας μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το εκλογικού σώμα τι τελικά  να ψηφίσουν.

Εάν όμως συνεχίζετε να ζητάτε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, το ηθικό πρόβλημα το έχουν όσα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ  βρίσκονται στο συνδυασμό σας,  γιατί στηρίζουν ένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως εάν αυτό που θέλετε να πείτε, αλλά δεν το λέτε, ευθέως, είναι ότι  πέσατε θύματα εξαπάτησης από το κόμμα, τότε αναμένουμε  σχετική επιστολή άρνησης της στήριξης σας, προς τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παν Σκουρλέτη, ο οποίος είναι και ο συντάκτης της ανακοίνωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Μόλις ξεκαθαρίσετε τα εσωκομματικά σας, η «Άποψη τώρα» πρόθυμα θα αποκαταστήσει  την όποια αλήθεια επιθυμείτε. Μέχρι τότε αναμένουμε …!

Ακολουθούν μερικά από τα link πανελλαδικών sites που δημοσίευσαν την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για “Τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφέρειες και Δήμους πανελλαδικά”. Μήπως έχει και σε όλα τα Πανελλαδικά ΜΜΕ επιρροή ο Δήμαρχος Ωρωπού; Αν είναι τόσο ισχυρός και εσείς τόσο θύματα, δικαίως ζητάει νέα εντολή διακυβέρνησης του Τόπου.

1. https://www.avgi.gr/article/9308591/9864322/syriza-ischyres-symmachies-kai-symmetoche-ton-politon-gia-ten-enischyse-tes-topikes-autodioikeses

2. https://www.naftemporiki.gr/story/1474994/syriza-oi-upopsifioi-pou-stirizei-stis-autodioikitikes-ekloges

3. https://www.sofokleousin.gr/poies-paratakseis-stirizei-o-syriza

4. https://www.stagonnews.gr/syndyasmi-pou-tha-stirixi-o-syriza-se-dimous-ke-periferies

Με εκτίμηση,

Η κυρία και ο κύριος της “Άποψη τώρα”

Σοφία Μπασκάκη και Ανδρέας Κάτσενος

 

 

 

Comments are closed.