Σύλλογος ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Με πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς η επαναλειτουργία των σχολείων

Συνάδελφοι,

τη στιγμή που οι μαθητές συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα εν μέσω πανδημίας και να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων, δεν είναι λίγα τα σχολεία που υπολειτουργούν λόγω κενών σε εκπαιδευτικούς, με τις ανάλογες επιπτώσεις στην μόρφωση των παιδιών, ιδιαίτερα μετά από τόσους μήνες τηλε-εκπαίδευση!!!

Η κυβέρνηση δε φρόντισε να σχεδιάσει την επιστροφή στα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω κενά που εκ των πραγμάτων θα προέκυπταν, λόγω πανδημίας, αδειών ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων κλπ. Επέλεξε την επαναλειτουργία των σχολείων, χωρίς να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις για την κάλυψη των εν λόγω κενών αλλά και για να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, όπως επιτάσσει η κατάσταση.  Το γεγονός έρχεται να επιβαρύνει την ήδη τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και βάζει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω της ανυπαρξίας ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για πολλοστή φορά βιώνουμε την «αποθέωση» της ατομικής ευθύνης που πρέπει να επιδείξουμε οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των παιδιών, αυτή τη φορά για τα self-test.

Η Δ/νση Π. Ε. Αν. Αττικής επιλέγει τη μετακίνηση εκπαιδευτικών από  μια σχολική μονάδα σε κάποια άλλη, στο πλαίσιο διαχείρισης της κατάστασης και για να «μπαλώσει τις τρύπες» που καθημερινά προκύπτουν,  ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πρόγραμμα και τη λειτουργία των σχολείων, ενώ πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς

Ευλόγως τίθεται και το ερώτημα για το ποια είναι η θέση και η αντίδραση, αναφορικά με το προηγούμενο, των εγκάθετων «Αιρετών»,  οποίοι, αφού αποδέχτηκαν τη θέση χωρίς να είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, λάμπουν δια της απουσίας τους ….

Η όποια πολιτική διαχείρισης και «πρόχειρου μπαλώματος» μόνο αγανάκτηση προκαλεί,  τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικών είναι εγγεγραμμένοι στους «πίνακες της ανεργίας» ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα στην μόρφωση των παιδιών μας.

Αποτελεί μονόδρομο ο αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες και εξίσωση δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, σήμερα στις 13:00

Στις 3 Ιουνίου απεργούμε ώστε να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό νομοσχέδιο- έκτρωμα που καταργεί το 8ωρό!

Για το Δ.Σ

             Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ