Σύμβουλος των Εργατικών ο Γ. Βαρουφάκης

29.2.2016

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να φόρτωσε 90 δις στη χώρα μας μνημόνιο, αλλά στην Ευρώπη χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Απόδειξη ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν, νέος αρχηγός των Εργατικών, επιβεβαίωσε ότι ο  πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας θα λειτουργεί ως «σύμβουλος» του κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης εξαιτίας της εμπειρίας του στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Islington Tribune, ο Κόρμπιν ανέφερε πως ο έλληνας τέως ΥΠΟΙΚ θα συμβουλεύει «σε κάποιο βαθμό» τους Εργατικούς σε θέματα ΕΕ.

«Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων, επειδή προφανώς έχει περάσει από όλες τις διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο αρχηγός των Εργατικών.

«Αντιλαμβάνομαι πως δεν βρισκόμαστε στην Ευρωζώνη, όμως πρόκειται ουσιαστικά για το ερώτημα του πώς αντιλαμβανόμαστε την αντίληψη πως πρέπει να κάνεις περικοπές για να έχεις ευμάρεια, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να αναπτυχθείς για να έχεις ευμάρεια» εξήγησε ο Κόρμπιν.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα έτυχε φριχτής αντιμετώπισης και πρέπει να τους τείνουμε τη χείρα» προσέθεσε.

Δεν γνωρίζω ένα η Βρετανία θα οδηγηθεί σε ένα Brexit και ο κ Βαρουφάκης θα μπορούσε να δώσει τα φώτα του στους εργατικούς η εάν τρέχουν να προλάβει ένα μελλοντικό μνημόνιο αλλά σίγουρα οδικός μας Γιάνης θα τους δώσει πολλές λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί ο κ Σόιμπλε και η παρέα του.