Σύσκεψη στον Πειραιά για τους πρόσφυγες

6.2.2016

Έντονα απασχολεί την κυβέρνηση η παρουσία των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να παραμείνουν εκεί για κάποιες μέρες.

Για την αναζήτηση λύσεων στο οξύ αυτό θέμα πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο υπουργείο Ναυτιλίας, ευρεία σύσκεψη ώστε να υπάρξει η καλύτερη   οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του, υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Θ. Δρίτσα και τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την προσωρινή παρουσία μεταναστών και προσφύγων στους χώρους του λιμανιού και οι τρόποι αντιμετώπισή τους. Σύμφωνα με το υπ. Ναυτιλίας, αποφασίστηκε ένας βασικός σχεδιασμός με πρόβλεψη για δυνατότητα ευέλικτων εφαρμογών ανάλογα με τα δεδομένα, και τέλος ελήφθησαν αποφάσεις για την εξασφάλιση του συντονισμού όλων των υπεύθυνων εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή και συμμετοχή της Περιφέρειας Πειραιά, των δήμων και άλλων φορέων της πόλης, ενώ αξιολογήθηκε ως αναγκαία η συστηματική συνεργασία με τους φορείς αλληλεγγύης του Πειραιά.