Σύσκεψη στο Μαξίμου για την θεομηνία στη Δυτική Αττική

Έκτακτη σύσκεψη σε μια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί ο πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών κ Π. Σκουρλέτη και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκας του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του Αρχηγού της Πυροσβεστικής και της Περιφερειάρχη κας Δούρου. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στόχος της σύσκεψη είναι ο συντονισμός για την ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε τη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο από την σημερινή πρωτοφανή θεομηνία.\

Ο κ. Παυλόπουλος

Την οδύνη του για θύματα της θεομηνίας, που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος, από τις πρωινές ώρες, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

Τα κόμματα

Ανακοινώσεις έκαναν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συμπαράστασης στους πληγέντες, αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια

Επείγουσα προκαταρτική Εξέταση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη δυτική Αττική. 

Στόχος είναι να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων και πολεοδομικές παραβάσεις.

Μάλιστα όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές αν κριθεί απαραίτητο θα κινηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.

Ανάμεσα στα αδικήματα που τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας είναι και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

 

Comments are closed.