Σύσκεψη της Ν.Δ. για το προσφυγικό

29.10.2015

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα λύσεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετά από σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους για το θέμα Τομεάρχες, μετά από σχετική εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Συντονιστής ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών κ. Κώστας Τασούλας, καθώς και οι Τομεάρχες κ. Ι. Κεφαλογιάννης (Εθνικής Άμυνας), κ. Γ. Κουμουτσάκος (Εξωτερικών) και ο κ. Δ. Κυριαζίδης (Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη).

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα αποκτά πλέον ανεξέλεγκτα τραγικές διαστάσεις, πρώτα στη χώρα μας και μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το επιβεβαιώνουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα χθεσινά γεγονότα και η κλιμάκωση μιας ατέλειωτης ανθρώπινης τραγωδίας.

Μπροστά στις τραγωδίες, τους πνιγμούς και το μέγεθος της πρόκλησης η κυβέρνηση είναι πελαγωμένη και σαστισμένη. Αδυνατεί στοιχειωδώς να διαχειριστεί σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό-διεθνές επίπεδο την τεράστια αυτή πρόκληση».

Και προσθέτει  η ανακοίνωση «Θυμίζουμε την ιδεοληπτική απραξία των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις διακηρύξεις περί “ανοιχτών συνόρων” και τις κούφιες όσο και επιζήμιες για τη χώρα μας απειλές περί τιμωρητικής εκ μέρους μας(!) αποστολής μεταναστών και τζιχαντιστών στην Κεντρική Ευρώπη!

Όταν οι εξελίξεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να ασχοληθεί τα πράγματα ήταν ήδη εκτός ελέγχου».

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι «Την αρχική ιδεοληψία διαδέχτηκε δυστυχώς ο ερασιτεχνισμός και η ανικανότητα. Σε κορυφαίο μάλιστα επίπεδο: Στην τελευταία Σύνοδο Πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, είμαστε η μόνη χώρα που ανέλαβε βαριές δεσμεύσεις χωρίς αντίστοιχες δεσμεύσεις καμιάς άλλης χώρας».

Και καταλήγει «Ειδικά για την Τουρκία που είναι η κύρια δίοδος εισόδου προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέτυχε να διασφαλίσει (αν το επιχείρησε ποτέ) τη συνεργασία της για δημιουργία κέντρων υποδοχής και υποβολής αιτήσεων ασύλου (hot spots), καθώς και την πλήρη εκ μέρους της εφαρμογή της υφιστάμενης συμφωνίας για επανεισδοχή.

Τώρα που και η Ευρώπη συνειδητοποιεί το μέγεθος και την τραγικότητα του προβλήματος, τώρα πρέπει η κυβέρνηση να κερδίσει ευρωπαϊκές λύσεις και ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων της Τουρκίας.

Το πρόβλημα αυτό θέλει λύση! Και όχι, κατά το συνήθειο του κ. Τσίπρα, μετάθεση ευθυνών. Ας δώσει λύση χωρίς να φορτώσει όλο το βάρος στην Ελλάδα. Δεν το αντέχει η χώρα. Και ας κάνει, έστω και τώρα, αρχή σήμερα αξιοποιώντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας».