Σύσκεψη υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΩΠΟΥ

Σύσκεψη των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΩΠΟΥ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/9/2023 το βράδυ στα Νέα Παλάτια.

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα  και μέσα από ένα πλούσιο και ζωντανό διάλογο, που καμιά σχέση δεν έχει με τους αρχηγικούς μονολόγους των άλλων παρατάξεων, αναπτύχθηκαν οι σκέψεις και οι προτάσεις των υποψηφίων, που κατέληξαν, σε ένα προγραμματισμό των δραστηριοτήτων, ιεράρχηση των προβλημάτων και των παρεμβάσεων γι΄ αυτά και τη δημιουργία γραμματείας για το συντονισμό της δράσης.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Ωρωπού, Νίκου Γκοντζιά, ο οποίος σύντομα υπενθύμισε την πλούσια αγωνιστική δράση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και των εκλεγμένων της την τετραετία που πέρασε, όπως:

Στήριξη των συμβασιούχων- παρατασιούχων για μόνιμη κι σταθερή δουλειά, παρεμβάσεις για την αντισεισμική θωράκιση και την πυρασφάλεια των σχολείων του δήμου Ωρωπού, για την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών για τα σχολεία, παρεμβάσεις για να φορτωθεί το μεγαλύτερο βάρος των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις, καταγγελία  της δημιουργίας του  «Αναπτυξιακού Οργανισμού», καταψήφιση των αντιλαϊκών προϋπολογισμών και του Μεσοπρόθεσμου Πρόγραμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας (Μ.Π.Δ.Σ.) του Υπουργείου Εσωτερικών για τα έτη 2022-2025, το δημοτικό μνημόνιο δηλαδή.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέδειξε τα κεντρικά ζητήματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8/10/2023 που συμπυκνώνονται στα παρακάτω ερωτήματα:

 1. Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις και οι «ανεξάρτητοι», που τα προγράμματα όλων τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό;
 2. Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική αρχή, αλλά και τις άλλες παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ;
 3. Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού;

Αλήθεια, αναρωτήθηκε, ποιος μπορεί να εκφράσει την οργή των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας, των κατοίκων της Θεσσαλίας, αλλά και τη δική μας οργή και αγανάκτηση, για τις χαμένες ζωές ,για τις καταστροφές που βίωσαν και βιώνουν, των κόπων μιας ζωής,   γιατί το επιτελικό κράτος των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, αξιολογεί τις λαϊκές ανάγκες με το μέτρο του κόστους-οφέλους, γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα, τα μέτρα αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας είναι μη επιλέξιμα, ενώ αντίθετα είναι επιλέξιμες οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου;

Αλήθεια ποιος μπορεί να εκφράσει την οργή των εργαζομένων, που βλέπουν μια κυβέρνηση , να βιάζεται να ψηφίσει στη βουλή νόμους που καταργούν το πενθήμερο και το 8ωρο, και επιτρέπουν στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. την κατάργηση του 8ωρου, την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά στη Θεσσαλία και έχουν συμβεί προηγούμενα σε άλλες περιοχές της χώρας;

Το ερώτημα είναι ρητορικό πρόσθεσε. Μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην Περιφέρεια και το Δήμο, της παράταξης του ΚΚΕ, οι δυνάμεις που συνειδητοποίησαν ότι δεν πάει άλλο με την πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» με την πολιτική της ατομικής ευθύνης, με την πολιτική , που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές και τις λαϊκές ανάγκες, γι΄ αυτό και το σύνθημά μας είναι:

 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

 Και κατέληξε: Συνεχίζουμε μαχητικά, δυναμώνουμε τον αγώνα για:

 • Να δοθεί άμεση λύση για το Κέντρο Υγείας με αναβάθμιση και όχι συρρίκνωση των υπηρεσιών του καθώς και των Τοπικών Ιατρείων.
 • Να γίνει πλήρης κτιριακός, αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος στα σχολεία. Άμεση προτεραιότητα να λειτουργήσει το 1ο Δημοτικό Σκάλας Ωρωπού-Νέων Παλατίων.
 • Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργατών στον Δήμο με τις ολιγόμηνες συμβάσεις και τη μόνιμη ανασφάλεια στη ζωή τους.
 • Να μειωθούν δραστικά τα ανταποδοτικά τέλη και να αυξηθεί η δημοτική φορολογία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Να έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου.
 • Να γίνουν τα απαραίτητα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα. Να λυθεί το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού.
 • Να αποκτήσουμε τοπική δημόσια και δωρεάν συγκοινωνία, που να συνδέει τις τοπικές κοινότητες μεταξύ τους, αλλά και το δήμο με την Αθήνα.
 • Να δώσει η κυβέρνηση στου πρόσφυγες, όπως οφείλει , όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στις χώρες του τελικού προορισμού τους.