Σύσσωμη η Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία του τόπου στο τελευταίο αντίο του ευπατρίδη  Κωστή Στεφανόπουλου

Με τιμές αρχηγού κράτους τελέστηκε, σήμερα, η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στο Παλαιό Ψυχικό, με την απλότητα και σεμνότητα που ο ίδιος επιθυμούσε.

Από τις 14:10 έως τις 14:20, ακούστηκαν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και σήμερα, ημέρα της κηδείας του, θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

Η ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου θα γίνει αύριο στη γενέτειρά του την Πάτρα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλης δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Τζένη.

Παρόντες στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στις πολιτικές παρακαταθήκες του εκλιπόντος,

Επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της βουλής Ν.Βούτσης, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,  ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ Ευ Μειμαράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά,, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ,ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ο  πρώην πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος  πρώην υπουργοί και πλήθος βουλευτών, στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΑΝΑ.

Τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς

Στο προαύλιο του ιερού ναού τιμές απέδωσε  το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ πλήθος κόσμου  συγκεντρώθηκε για το τελευταίο αντίο στον «ευπατρίδη της πολιτικής».