Σ. Θεοδωράκης: Άνοιγμα σε σημαντικά κεντροαριστερά στελέχη

16.1.2016

Η μάχη στην Κεντροαριστερά καλά κρατεί για το ποιος θα κυριαρχήσει. Μετά την πρόταση της κας Φ. Γεννηματά για τη δημιουργία νέο πολιτικού φορέα ήρθε η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη να κάνει άνοιγμα σε σημαντικά στελέχη της κεντροαριστεράς για συμμετοχή τους στο κόμμα του. Πρόκειται για ονόματα τα οποία εσχάτως ακούστηκαν ότι θα μπορούσαν να συναντηθούν πολιτικά και με τον κ. Μητσοτάκη ως εκφραστές της μεταρρυθμιστικής τάσης.

Μιλώντας στα «Νέα», ο επικεφαλής του Ποταμιού κατονόμασε σε αυτό το πλαίσιο τον Τάσο Γιαννίτση, την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Απαντώντας στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ για μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες», διατυπώνοντας μία σειρά ερωτημάτων για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ όπως για την άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, την Παιδεία και το σύμφωνο συμβίωσης.

Σε ερώτηση για το αν φοβάται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε «Δεν είμαι δεξιός για να τον φοβάμαι. Οι δεξιοί πρέπει να φοβούνται που θα τους μεταμορφώσει σε κεντρώους», ενώ στο δίλημμα για το αν θα επέλεγε ως σύμμαχο τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, ή τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι θα τους περνούσε από το «τεστ» των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει ήδη μείνει μεταξεταστέος».