Τέλος για τη Σαββαίδου – Η αποπομπή της αποφασίστηκε σήμερα

22.10.2015

 

Την αποπομπή της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαίδου αποφάσισε το υπουργικό Συμβουλίο, σήμερα, μετά τη συγκέντρωση υπογραφών.

 

 

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακραία, πρωτόγνωρη για τα πολιτικά χρονικά της χώρας   ενέργειας  μετά την άρνηση της κας Σαββαίδου να παραιτηθεί.

 

 

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο υπουργικό συμβούλιο να της δείξει την πόρτα της εξόδου. Άγνωστο παραμένει ακόμα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της στη θέση του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και με τους εκπροσώπους των δανειστών.

 

 

Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κ. Σαββαίδου ελέγχεται από την εισαγγελία για αδικήματα απιστίας και το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψε την αποπομπή της. Η κυβέρνηση επικαλείται το πλαίσιο περί πλημμελήματος.

 

 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αποπομπή Σαββαίδου στους κόλπους του… Ποταμιού. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη με ανακοίνωση του έκανε λόγο για… αλλεργία της κυβέρνησης στις ανεξάρτητες αρχές εξαπολύοντας χαρακτηρισμούς περί  «νοοτροπίας καθεστώτος». Όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε και στην απομάκρυνση Θεοχάρη από την ίδια θέση επισημαίνοντας ότι και η κυβέρνηση Σαμαρά επιθυμούσε τον απόλυτο έλεγχο.

 

«Γι΄αυτό και προχώρησε τότε στην αποπομπή Θεοχάρη. Με τέτοιες πρακτικές το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής θα διαιωνίζεται» όπως αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει «Αυτό κάνει και με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου, με πρόσχημα δικαστικές εκκρεμότητες»