Τέλος η Πόρτο για τον Λοπετέγι

8.1.2016

Η μοίρα των προπονητών είναι γνωστή. Όταν η ομάδα τους δεν πάει καλά, ασχέτως εάν αυτοί φέρουν την ευθύνη ή όχι, πληρώνουν το μάρμαρο με απόλυση.

Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο Γιούλεν Λοπετέγι η συνεργασία του οποίου λύθηκε με την Πόρτο, επιβεβαιώνοντας ένα σενάριο που έπαιζε έντονα τις τελευταίες ημέρες στον πορτογαλικό Τύπο.

Η μέτρια φετινή πορεία της Πόρτο, σε συνδυασμό με την αποτυχία κατάκτησης κάποιου τίτλου πέρυσι, αποτέλεσαν τις σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής για τη διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας.

Ο Λοπετέγι αποτελεί παρελθόν και πλέον όλοι αναζητούν τον αντικαταστάτη του, με τον Μάρκο Σίλβα να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των διοικούντων το σύλλογο. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού εκτός του ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους, έχει ένα ακόμη εμπόδιο επιστροφής στη χώρα του.

Όταν αποδεσμεύθηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας προκειμένου να υπογράψει στην ελληνική ομάδα, έβαλε την υπογραφή του σε μια ρήτρα, σύμφωνα με την οποία, όποια πορτογαλική ομάδα τον προσλάβει θα πρέπει να πληρώσει στην Σπόρτινγκ ένα αρκετά μεγάλο ποσό.