Τέλος στην εσώκλειστη φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

19.1.2016

Τέλος στην εσώκλειστη φοίτηση των δευτεροετών, τριτοετών και τετραετών σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, δόθηκε με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, επισκέφθηκε,χθες, την Σχολή στην Αμυγδαλέζα και ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφασή του στους σπουδαστές, την οποία υπέγραψε πριν από δύο μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο εξής οι δόκιμοι υπαστυνόμοι της Β’, Γ’ και Δ’ τάξης της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν τη δυνατότητα, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, να εξέρχονται, να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός της Σχολής.

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν ένα αίτημα που εκκρεμούσε εδώ και περίπου δύο δεκαετίες και όπως τονίζεται από το υπουργείο, η συγκεκριμένη απόφαση «βοηθά να γίνει ένα σοβαρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της δημοκρατικής νοοτροπίας στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και της ουσιαστικότερης επαφής τους με την κοινωνία».

Στην ομιλία του προς τους σπουδαστές ο κ. Τόσκας τόνισε:”Σκοπός μας είναι να παράγουμε Αξιωματικούς χρήσιμους στην κοινωνία και στο λαό, άρα πρέπει να έχουν τη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση που απαιτείται”.

Στο κείμενο της σχετικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού επισημαίνεται το γεγονός ότι “οι σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις επιβάλλουν η εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες των πολιτών”.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι το έργο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις σε πολλά αντικείμενα, που δεν μπορούν να παρασχεθούν μόνο από τις αστυνομικές σχολές, αλλά είναι αναγκαίο οι αξιωματικοί να διευρύνουν τις γνώσεις τους και με άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως σεμινάρια, συμμετοχή σε συνέδρια και διαλέξεις, εκμάθηση ξένων γλωσσών και υπολογιστών, κ.λ.π.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ