Τέλος το αυτοκίνητο: Ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε ηλεκτρικά πατίνια στο κέντρο -Πού θα τα βρεις [εικόνα]

Μετά τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία Lime, η οποία έχει παρουσία σε 140 πόλεις στον κόσμο, ήρθε και στην Αθήνα για να προσφέρει υπηρεσίες «έξυπνης» κινητικότητας με ηλεκτρικά πατίνια και να εξυπηρετήσει τους πολίτες στις σύντομες διαδρομές τους μέσα στην πόλη.

Η Lime προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια που έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει «κατεβάσει» τη σχετική εφαρμογή της στο κινητό τηλέφωνό του. Μέσω της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει, να το χρησιμοποιήσει και να το αφήσει στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι ένα ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0,15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Στην Αθήνα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις οκτώ το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, την επαναφόρτιση και την τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς είναι ο πρώτος πολίτης της Αθήνας που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime και δήλωσε : “Μετά τη Θεσσαλονίκη, καλωσορίζουμε τη Lime στην πρωτεύουσα της χώρας. Θεωρούμε ότι η παρουσία των ηλεκτρικών πατινιών σε μια πόλη με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχει η Αθήνα, με σεβασμό στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στις ανάγκες της, μπορούν να καλύψουν ένα κενό στις κυκλοφοριακές ανάγκες που έχουμε”.

H Lime είναι ο πρώτος πάροχος «έξυπνης» κινητικότητας με ένα στόλο που περιλαμβάνει τα Lime-E (ηλεκτρικά ποδήλατα) και τα Lime-S (ηλεκτρικά πατίνια). Έχει ήδη παρουσία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βασιλεία, Λισσαβόνα, Λιόν, Πράγα, Βιέννη, Βαρσοβία, Ζυρίχη και άλλες.

H Lime, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στην μετακίνηση στην πόλη και στις πανεπιστημιουπόλεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και στους φοιτητές για ένα πιο οικολογικό, αποτελεσματικό και βολικό τρόπο μετακίνησης, που βελτιώνει την αστική βιωσιμότητα.