Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα-Ανάμεσα τους ένα 2χρονο παιδί

16.8.2016

Σπαραγμός στην Αίγινα από το  τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή, μετά τη σύγκρουση ταχύπλοου και τουριστικού σκάφους νοτιοδυτικά της Αίγινας όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα τους κι ένα μικρό παιδί 2 ετών.

Ήταν περίπου 13.00 το μεσημέρι όταν για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, ο οδηγός του ταχύπλοου εμβόλισε το μικρό τουριστικό σκάφος με 20 περίπου επιβάτες ανοιχτά της Αίγινας.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο αλλά δεν έφτανε ο χρόνος. Το ταχύπλοο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έκοψε στη μέση τη λάντζα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας, όπου έχει σημάνει συναγερμός,  κρατείται ο οδηγός ταχύπλοου που εμβόλισε λάντζα με παραθεριστές, Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού. Αρχικά αγνοούνταν επτά άτομα τα οποία βρέθηκαν και δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 άνθρωποι από τη θάλασσα της Αίγινας. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.