Τέταρτος νεκρός στην Αττική από τις πλημμύρες

28.10.2015

Και τέταρτος νεκρός από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική. Σήμερα βρέθηκε  κι ανασύρθηκε η σορός άνδρα  αγνώστων στοιχείων ο οποίος ήταν καταπλακωμένος με πέτρες και φερτά αντικείμενα στο ρέμα του Μενιδίου στη διασταύρωση των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Αριστοτέλους.

Σημειώνεται ότι στο Καματερό δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμα τραυματίστηκε από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες δεν αποκλείεται να αυξηθεί γιατί όπως αναφέρουν την ημέρα εκείνη δηλώθηκαν κι άλλες εξαφανίσεις ατόμων για τους οποίους δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες.

Το ερώτημα είναι γιατί επί τόσες μέρες το γεγονός αποκρύβει από την Αστυνομία και ποιος έδωσε εντολή να συμβεί αυτό. Επίσης γιατί η Αστυνομία δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των δηλωθέντων αγνοουμένων.  Τα  υπουργείο Δημόσιας Τάξης οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Η κακοκαιρία που έπληξε την ηπειρωτική χώρα την Πέμπτη -ιδίως την ανατολική Αττική και τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας- είχε επίσης ως αποτέλεσμα να προκληθούν και τεράστιες υλικές ζημιές.

Στη διάρκεια εκείνου του 24ώρου, η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής δέχτηκε 3.500 κλήσεις, που αφορούσαν σε 1.125 αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων, καθώς και 55 κοπές δέντρων.