Τα θλιβερά αποτελέσματα της κρεοφαγίας

Γράφει ο Κώστας Γιαννακάκης

Θα ήθελα να ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα εξακολουθεί να πιστεύει ο περισσότερος κόσμος πως το κρέας δεν πρέπει να λείπει από τη δίαιτα μας;

Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι το κρέας κάνει καλό στο αίμα. Έχει όμως αποδειχθεί, πως τα φρούτα και τα λαχανικά προμηθεύουν το σώμα με συστατικά που κάνουν πολύ καλύτερο αίμα από ότι μπορεί να κάνει το καλύτερο μπιφτέκι!

Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη εξετάζοντας το ζήτημα της τροφής και της θρέψεως από απόψεως ανατομίας, φυσιολογίας, κλιματολογίας και μετά από πολλά πειράματα απεδείχθη πως ο άνθρωπος είναι γνήσιος φρουτοφάγος.

Μόλις έγιναν γνωστά τα κακά αποτελέσματα της αφύσικης διατροφής δόθηκε το σύνθημα της ελαττώσεως του κρέατος. Σήμερα όμως το σύνθημα είναι η τέλεια απαγόρευση της σαρκοφαγίας, γιατί αυτή είναι μια από τις κυριότερες αιτίες που προξενούν τις περισσότερες αρρώστιες που θλίβουν την ανθρωπότητα!

ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΕΟΦΑΓΙΑΣ                                                                                                     

Ο Άνθρωπος που τρώει κρέας και δεν μπορεί να πετάξει στο λάκκο της λησμονιάς τη θλιβερή αυτή συνήθεια εκτός του ότι γίνεται πρόξενος του φόνου τόσων αθώων ζώων, με την τροφή αυτή που δεν έχει αρκετά και ποικίλα θρεπτικά συστατικά, αλλά απεναντίας πολλές επιβλαβείς ουσίες μολύνει το αίμα του, δηλητηριάζει το σώμα του και σιγά-σιγά, αλλά σίγουρα, το εκφυλίζει.

Απεναντίας στα φρούτα και στα λαχανικά αφθονούν οι βιταμίνες και γενικά τα οργανικά στοιχεία τα οποία έχει ανάγκη ο οργανισμός και προπαντός τα ασβεστούχα άλατα που είναι σπάνια στο κρέας.

Ποια όμως είναι η αιτία που ανάγκασε τον άνθρωπο να φάει κρέας μια που είναι αφύσικο να σφάζονται τα άκακα ζώα; Οι φυσιοδίφες και οι παλαιοντολόγοι συμφωνούν πως ο άνθρωπος δεν έτρωγε κρέας προτού αναγκαστεί από τη στέρηση και το λιμό που προήλθε από κλιματολογικές μεταβολές.

Ο καθηγητής της Οξφόρδης Έλλιοτ λέει στον ”Προϊστορικό άνθρωπο” του, πως υπήρχε εποχή που δεν υπήρχε πάνω στη γη κανένα σαρκοφάγο ζώο. Ο Πυθαγόρας λέει ότι, ”όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δε θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη”.

Ο Αϊνστάϊν λέει ότι ”Τίποτα δε θα ωφελήσει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης της ζωής στη γη, όσο η μετάβαση μας σε μια χορτοφαγική διατροφή”.

Οι επιστήμονες λένε ότι μία από τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής είναι η κτηνοτροφία.