Τα μέλη του Δ.Σ. εξέλεξε την Κυριακή ο νέος Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΓΑΙΑ»

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΓΑΙΑ» πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 25 Ιουνίου, στα γραφεία του Συλλόγου.

Στην εισήγησή του ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου που είναι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου σε πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής του Ωρωπού.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Μέσα στους στόχους του Συλλόγου θα είναι η προσπάθεια ένταξης του Αμφιαράειου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως έχουν ενταχθεί οι Δελφοί που είναι μνημείο εφάμιλλο, με συμπλήρωση του κατάλληλου φακέλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακόμη θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε φάκελο με Προτάσεις που θα αφορούν την αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, προκειμένου να ενταχθούν  κατά προτεραιότητα στα γνωστά Επιχειρησιακά Προγράμματα».

Και πρόσθεσε:«Πρώτιστος στόχος του Συλλόγου μας, θα είναι προσπάθεια αναστήλωσης και επαναλειτουργίας του σημαντικού Αρχαίου θεάτρου του Αμφιαραείου καθώς και η προσπάθεια παραίνεσης προς το Υπουργείο Πολιτισμού να πραγματοποιείται η παραχώρησή του κυρίως στους Νέους της Ελλάδας αλλά και της Παγκόσμιας Κοινότητας για συνευρέσεις επιστημονικών ομάδων, αλλά και για αγώνες Μουσικούς, Θεατρικούς ή οτιδήποτε άλλο. Παράλληλα θα συνεργαστούμε με την αρχαιολογική υπηρεσία, με τα αρμόδια Υπουργεία και με τα Ιδρύματα για να επιτευχτεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών σε όλο τον χώρο του Αμφιαραείου, ανιχνεύοντας ακόμη και τρόπο για την χρηματοδότηση αυτού του σοβαρού έργου.

Ένας ακόμη στόχος μας, θα πρέπει να είναι η αναβίωση τόσο συγκεκριμένη περίοδο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και περιοδικά τους υπόλοιπους μήνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται τόσο σε κλίμακα πόλης, όσο και στους όμορους οικισμούς.

Επιδίωξη μας μαζί με Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Ωρωπού, θα πρέπει να είναι η χωροθέτηση και η κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου στον Ωρωπό, που θα φιλοξενεί συνέδρους και επιστήμονες από όλο τον Κόσμο.

Παράλληλα Περιφέρεια Αττικής,  Δήμος Ωρωπού και Σύλλογος θα πρέπει να ξεκινήσουν την υποβολή φακέλου στο Υπουργείο Παιδείας, για την δημιουργία ενός τουλάχιστον Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού για την στέγαση επιτέλους, όλων των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που σήμερα βρίσκονται παραπεταμένα και στοιβαγμένα σ΄ έναν ακατάλληλο χώρο, προτείνοντας σαν μουσείο κτίρια όπως αυτά των πρώην  Φυλακών, ώστε να συνδυαστεί με τον καλύτερο τρόπο η Αρχαία και η Νεώτερη Ιστορία της περιοχής.

Θα συνεργαστούμε με Πανεπιστήμια και ξεχωριστές προσωπικότητες ώστε να διευρυνθεί η επιστημονική έρευνα για όλα τα επιμέρους αρχαιολογικά ευρήματα, που βρέθηκαν στο χώρο του Αμφιαραείου, όπως τα νομίσματα, μάλιστα έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με τον Διευθυντή του Επιγραφικού – Νομισματικού Μουσείου, τον δόκτωρ Γεώργιο Κακαβά που θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις το έργο μας, επίσης έρευνα των πάσης φύσεως αναθημάτων, ιατρικών εργαλείων και άλλων εγκαταστάσεων, που έχουν κυρίως σχέση με τη παροχή της ιατρικής βοήθειας και φροντίδας».

Τα αποτελέσματα των εκλογών:

ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

1). ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του   ΧΡΗΣΤΟΥ      53     εκλέγεται

2).ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ   ΑΝΔΡΕΑΣ του ΓΟΛΑΜΡΕΖΑ             44     εκλέγεται     

3).ΨΑΛΤΗΣ   ΗΡΑΚΛΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                  35     εκλέγεται      

4). ΚΑΠΕΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ  του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                  31     εκλέγεται  

5). ΚΡΕΜΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ (ΕΦΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ           31     εκλέγεται  

 6). ΚΑΣΣΗ ΚΛΕΑΝΘΗ  του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ                   29      εκλέγεται

 7). ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του ΧΡΗΣΤΟΥ                29      εκλέγεται

 8). ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του  ΙΩΑΝΝΗ          29      εκλέγεται   

 9). ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του  ΜΙΧΑΗΛ              25     εκλέγεται

10).ΓΕΡΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ     23     δεν εκλέγεται

11).ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ       19     δεν εκλέγεται

12).ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12    δεν εκλέγεται

           

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

1).ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ       37     εκλέγεται

2).ΠΑΝΤΑΖΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ           34     εκλέγεται

3).ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΜΑΤΟΥΛΑ  του ΗΛΙΑ                         29      εκλέγεται

 4).ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ      26      δεν εκλέγεται

           

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ

           

 1). ΚΑΣΣΗ ΚΛΕΑΝΘΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ                     40       εκλέγεται

 2). ΨΑΛΤΗΣ   ΗΡΑΚΛΗΣ  του  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ              38       εκλέγεται

3).ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ                37        εκλέγεται

4). ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ       36       δεν εκλέγεται

 5).ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ   34      δεν εκλέγεται

 

                              Για την Εφορευτική Επιτροπή

 

       Ζαφειρία Σπυροπούλου                    Ιωάννης Ασπρουλάκης